Lang vei til OL for Kongshavn

Norges førstepar i sandvolley er skuffet over forbundets manglende støtte.

Publisert: Publisert:

SAVNER STØTTE:  Janne Kongshavn synes det er leit av Volleyballforbundet bare støtter herrene i årets verdensserie. Foto: LARS KRISTIAN AALGAARD

  • Jan-erik Larsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

STAVANGER (Aftenbladet): Onsdag starter haugesundjenta Janne Kongshavn (31) og makker Victoria Faye Kjølberg (20) fra Asker i hovedrunden i årets Stavanger Major.

For de to er turneringen viktig med tanke på neste års OL i Rio, og veien dit er ikke blitt lettere etter at Norges Volleyballforbund kuttet ut den økonomiske støtten til jentene. I år er det bare herrene som får pengestøtte.

Sportssjef Jon Grydeland i Volleyballforbundet oppgir at det skyldes svak økonomi, og at de ut fra sportslige kriterier mener herrene har en større sannsynlighet for å lykkes i Rio-OL.

Den kjøper ikke Kongshavn.

— Vi hadde bedre resultater i fjor og mener selv vi ikke er noe dårligere enn de beste herrelagene. Den manglende økonomiske støtten fra forbundet har gjort at vi er satt tilbake og har fått et dårlige utgangspunkt for å nå OL neste år. Likevel gir vi ikke opp. Formen er i anmarsj og for halvannen uke siden vant vi den Nordeuropeiske touren (Nevza) i Danmark. Men vi blir jo litt misunnelige når vi ser konkurrentene reise rundt med trenere, massører og statistikkførere i ryggen. Vi skjønner jo hvordan andre land opplever Norge som skinasjon, når kjempetraileren og hele støtteapparatet kommer dundrende inn på ulike arenaer, sier Kongshavn til Aftenbladet.

I Stavanger er målet å komme videre fra den innledende gruppen, deretter tar jentene en kamp av gangen.

Hun og makker Kjølberg har kommet i pulje med Gallay/Klug , Argentina, Liliana/Baquerizo, Spania og Kolosinska/Brzostek, Polen. De spiller første kamp klokken 14.20 onsdag,

PS: De brasilianske favorittene i kvinneklassen, Talita Antunes og Larissa Franca trakk seg tirsdag kveld fra Stavanger Major på grunn av skade. De to har vunnet de to siste verdensserie-turneringene i Russland og Kroatia.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

  2. «Alle» vil gå på denne linja på videregående: – Appellerer til ungdom

  3. «Varsellampene er fleire. Og me kan koma til å høyra meir om QAnon. Det er mørkt nedst i kaninholet»

  4. – Her vil vi ikke være verneverdige

  5. Jeg forlanger at denne boka blir lest

  6. Prøvde å overtale moren til ikke å se «Exit»

  1. Volleyball