Rekdal og Vålerenga kan miste et helt lag

Hele ti VIF-spillere står uten kontrakt neste sesong. Flere av dem vil ikke få tilbud om forlengelse.

GOD SESONGSTART: Vålerenga-spillerne jubler etter seieren over Sandefjord tidligere i sommer. Jobben med neste års lag er i full gang. Ti spillere er på utgående kontrakt.
 • Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten): Ti av Kjetil Rekdals Vålerenga-spillere går nå inn i sitt siste halvår som VIF-spillere. Aftenposten får bekreftet at flere av disse ikke blir å finne i neste års VIF-stall.

— Vi har en løpende dialog med alle disse spillerne på et vis. Noen vil vi få til en avklaring med, andre ikke. Det blir spillere her som går inn i overgangsvinduet som bosman-spillere. Det ligger litt i sakens natur at ikke alle får tilbud om ny kontrakt, sier daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes, til Aftenposten.

Muri og Hirscfeld ferdige

De ti spillerne er keeperne Lars Hirschfeld og Michael Langer, i tillegg til utespillerne Kjetil Wæhler, Alexander Mathisen, Markus Nakkim, Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm, Morten Berre, Moussa Nije og André Muri.

Fem av de som er på utgående kontrakt i Vålerenga: Daniel Fredheim Holm (f.v.), Kjetil Wæhler, Michael Langer, Daniel Braaten og Morten Berre.

Muri (34) harallerede lagt opp etter hodeskaden han pådro seg i en kamp mot Sarpsborg sist vår. Muri går inn i en ny rolle i Vålerenga som «sivilt» ansatt.I tillegg er det klart at Hirschfeld (36) forsvinner etter fem år i klubben. Både Muri og Hirschfeld har hatt gode betingelser etter at de forlenget sine kontrakter før Rekdal-regimet overtok. Klubben har forsøkt å bli kvitt reservekeeperens lønnskostnader i form av å få ham til å byutte klubb, men har ikke lyktes med det.

Utlandet eller fortsette i Norge?

Daniel Braaten (33) og Kjetil Wæhler (39) ble begge signert for ett år før denne sesongen. Braaten har bare glimtvis vist hva som bor i ham, og er heller ikke sikker på om han er ferdig med utlandet, eller om det blir Norge også i tiden som kommer.

— Jeg kunne godt tenke meg å spille ute igjen. Men det hadde også vært gøy å få oppleve Champions League med Vålerenga også. Jeg kan godt ta begge deler. Man vet aldri i fotball. Hvis vi får en god sesong her nå, så kan alt skje. Men det hadde jo vært gøy med europacupfotball på Ullevaal, sa Braaten i et intervju med Aftenposten tidligere i sommer.

Wæhler har vist seg viktig og god for Vålerenga, og avgjørelsen om å hente veteranen tilbake til klubben han tok seriegull med i 2005, var smart.

- Skal ha keeper også i 2016

Daniel Fredheim Holm (29) har vært en av VIFs beste spillere i 2015. Men treårskontrakten han signerte før sesongstart 2013 nærmer seg også slutten.

— Jeg vil ikke kommentere enkeltspillere. På generelt grunnlag kan jeg si at det er flere spillere vi ikke greier å tilby kontrakt til, sier Stig-Ove Sandnes.

— Hva med keeperplassen da?

Daglig leder i Vålerenga, Stig-Ove Sandnes.

— Det er en situasjon vi følger nøye med på.Keepertrener Gjermund Østby kommenterte tørt etter tapet for Bodø/Glimt på Ullevaal søndag kveld at klubben også etter planen skal ha keepere også i 2016. — Jeg tror jammen meg vi skal ha et par keepere, og.

Disse får trolig bli med videre

Det er nærliggende å tro at klubben ønsker å forlenge med Fredheim Holm, Langer, Wæhler, Braaten og Mathisen. Sistnevnte er en anvendelig spiller Rekdal har sansen for. Braaten hvis han ikke vil utenlands, og totalpakken blir til å leve med for VIF.

Mer usikkert er det rundt Morten Berre. 39-åringen, som fyller 40 i august, har kun vært innpå i fem kamper denne sesongen. Så lite har han ikke spilt i noen av sine foregående sesonger i eliteserien. Der debuterte Berre i 1996. Usikkert er det også med Moussa Nije (19) og Markus Nakkim (18).

Supporternettstedet Vålerenga på nett har også omtalt saken.

*** Vålerenga jobber med forsterkninger. Mer om det kan du lese her.**

Betaler på «gammel moro»

2015 er siste året Vålerenga betaler på dyre kontrakter, sluttpakker fra tidligere og andre forpliktelser klubben har påtatt seg de siste årene. Det betyr at man fra 1. januar 2016 står langt friere økonomisk.

— Vi sparer mye lønnsutgifter, det gir oss en litt ny situasjon. Det blir viktig for oss å forvalte det rett. Vi kommer nok til å tenke oss om to ganger før vi bestemmer oss for ting. Vi har hatt tunge lønnskostnader både i 2013, 2014 og 2015. Når det forsvinner gir det oss bedre kontroll. Og vi vil nok se an budsjettet for 2016 før vi gjør for mye på spillersiden. Vi skulle gjerne vært litt lenger fremme på akkurat dette området nå, men det er en balansegang, sier Stig-Ove Sandnes.

PS! Vålerenga har fortsatt ikke bestemt seg for om de velger Bislett eller Ullevaal stadion som arena neste sesong. Klubben opplyser til Aftenposten at det nærmer seg en avgjørelse, men at styret ennå ikke har bestemt seg. Kontrakten om leie av Ullevaal som hjemmebane går ut etter sesongen.

Les også

 1. Rasende Rekdal etter sjokktapet: − En brutal arroganse

 2. Nå lukter det medalje av Vålerenga

 3. Vålerenga skal ta opp lån på 400 millioner kroner

 4. Hevder Vålerenga betaler 12 mill. for Real Madrid-show

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Den tidligere fotball­proffen kjører ti timer for å se datteren spille for Sand­viken

 2. Stavanger råd­hus renoveres: - Risiko­fylt å beholde lav­blokken

 3. Se hvor mye det har snødd i Sirdal

 4. Jostein (80) traff perfekt med nytt kraftverk, akkurat da strømprisene gikk til himmels

 5. FHI: – Flere bør ta 3. dose koronavaksine

 6. Alec Baldwin skjøt og drepte en filmfotograf ved et uhell