Brann-trener klar for Chelseas kvinnelag

Brede Tokvam (27) blir fysisk trener for Maren Mjelde (29) og resten av stjernene på Chelseas kvinnelag.

FLERE NORDMENN: Maria Thorisdottir og Maren Mjelde har begge spilt for Chelsea siden 2017. Fra i sommer blir også Brede Tokvam og Guro Reiten en del av klubben.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det bekrefter klubben på sine nettsider torsdag. Tokvam kommer fra jobben som assistenttrener for andrelaget til Brann.

– Da muligheten til å få jobbe for en av verdens største fotballklubber dukket opp, var det et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Manager Emma Hayes har satt sammen et veldig godt lag, spekket av landslagsspillere. Jeg ser veldig frem til å starte i rollen som en av assistenttrenerne til Emma, og bidra til at Chelsea Ladies FC når de høye målene de har satt seg, sier han til Branns nettsider.

Dermed er det nå fire nordmenn i klubben, på kvinnesiden. Både Mjelde og Maria Thorisdottir (26) har vært i Chelsea 2017. Tidligere i sommer ble det klart at Guro Reiten (24) også blir en del av laget.

Ønsket av hovedtreneren

Hovedtrener Emma Hayes er glad for å ha nordmannen på plass i trenerapparatet.

– Brede tilfører erfaring med den kunnskapen han har rundt periodisering. Han skal bidra med den fysiske treningen av laget. Det kommer til å hjelpe oss opp på et nytt nivå, og jeg ser fram til å få ham med på laget, sier hun til NTB.

Til TV 2 sier Tokvam at han har vært på flere kurs med Hayes. På et av kursene i sommer fortalte Hayes at de skulle omstrukturere og at det senere dukket opp et jobbtilbud.

Jobbet med Erland Johnsen

27-åringen fra Aurland i Sogn har også en fortid i NFF, der han jobbet med videoanalyse rundt aldersbestemte landslag. Der har han blant annet samarbeidet tett med tidligere Chelsea-spiller Erland Johnsen.

– Bare ved å se på fotball-VM og sammenligne med nivået fra noen år siden ser du at det har endret seg dramatisk. Dette er en spennende tid for kvinnefotballen, og jeg kan ikke vente med å bli en del av Chelsea, sier han.

Chelsea ble nummer tre i den engelske superligaen denne sesongen. I mesterligaen ble laget slått ut i semifinalen. Også i den hjemlige FA-cupen ble det semifinale.

Publisert: