Federer slo flere rekorder i Wimbledon

Roger Federer slo Lucas Pouille i strake sett og er for 17. gang klar for åttendedelsfinale i Wimbledon-turneringen. Det er ny rekord.

Roger Federer hylles av Wimbledon-publikum etter å ha blitt den første som har tatt seg til åttendedelsfinale der 17 ganger og den første som har vunnet 350 kamper i Grand Slam-turneringer.
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Han delte den gamle bestenoteringen på 16 ganger med Jimmy Connors, men etter 7-5, 6-2, 7–6 (7–4) over franske Pouille er sveitseren igjen klar for den andre uken i turneringen han har vunnet åtte ganger.

Seieren var hans 350. i Grand Slam-turneringer. Han er den første som når den milepælen siden profftennis ble innført.

– Det er et fint tall å oppnå. Jeg har mange gode opplevelser å se tilbake på i Grand Slam-turneringene, og det har vært fint å vinne så mye, sa Federer.

Hans neste motstander er italienske Matteo Berrettini, som slo Diego Schwartzman i en femsettsthriller.

Les også

Ruud gikk på ny smell i Wimbledon

Les også

15-åringen tar tennisverden med storm. Nå sammenlignes hun med tidligere verdensener.

Nadal i støtet

Rafael Nadal tok seg også videre til åttendedelsfinale lørdag og forhindret ytterligere favorittfall. Bare fire av de 14 høyest rangerte mennene henger fortsatt med. Utenom Federer og Nadal er det verdensener Novak Djokovic og 8.-seedede Kei Nishikori.

Nadal tok seg av Jo-Wilfried Tsonga med 6-2, 6-3, 6–2.

– Jeg spilte tennis av god kvalitet og følte meg komfortabel. Tross en tøff trekning henger jeg med inn i den andre uken. Det gir meg positive følelser, sa Nadal. Hans neste rival er portugiseren João Sousa, som slo hjemmehåpet Daniel Evans i fem sett.

Barty overbeviste

Kvinnenes verdensener Ashleigh Barty feide britiske Harriet Dart av banen med 6-1, 6–1 på bare 52 minutter. Den australske 23-åringen er nå ubeseiret i 15 kamper.

Barty er første australske kvinne i åttendedelsfinale siden 2010, og målet er å bli første australske kvinne som vinner Wimbledon siden Evonne Goolagong Cawley i 1980.

– Dette er nytt territorium for meg. Det føles godt å ha nådd så langt, sa hun.

Les også

Tennisyndlingen har ikke altfor høye tanker om seg selv

Sterk form viser også Serena Williams, som enkelt beseiret Julia Görges, som i fjor var hennes motstander i semifinalen. Williams, som har 23 Grand Slam-titler, men jager sin første siden hun ble mor for snart to år siden, møter Carla Suarez-Navarro i åttendedelsfinalen.

Williams tok seg videre også i mixed double, der hun spiller sammen med den britiske tennishelten Andy Murray. De inntok centercourten lørdag kveld og vant 6-4, 6–1 over Andreas Mies og Alexa Guarachi.

Søndag er det som vanlig spillefri i Wimbledon, mens åttendedelsfinalene spilles mandag.

Publisert: