Sola rokket ved Sandnes Ulfs cupdrøm: – Det er for dårlig

Sandnes Ulf lever i håpet om å bryte barrièrer og klatre i cuprundene, men det kunne gått galt alt i 1. runde mot Sola.

Sola åpnet scoringsballett og satte favoritt Sandnes Ulf under sterkt press. Her jubler Martin Hestvik, til venstre, Johannes B. Hinna, målgjører Håvard Meinseth, Sander Bjørnå og Sander Grelland for 1–0.
 • Egil Ø. Nærland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Da Axel Kryger satte inn 3–2 til de lyseblå ni minutter før full tid på Sola stadion, var det mer lettelse enn stormende jubel blant patriotene på landets flateste amfitribune.

– Tre år på rad har jeg spilt første runde, og det er samme regla: Full fyr i motstanderen og utrolig vanskelig å bryte ned, sier tomålscorer Axel Kryger og skryter av Sola.

– De vågte å spille mer enn vi har vært vant med, og da de utlignet til 2–2, ble jeg litt oppgitt. Jeg var fryktelig sliten og tenkte at jeg ikke orket ekstraomganger. Derfor var det så herlig å sette vinnermålet, sier den unge kapteinen.

Les også

Dette er Sola-jubelen Sandnes Ulf ikke vil se igjen

Solas kaptein, Aleksander Idland, var tilsvarende skuffet.

– Vi er en sulten, ung gruppe som har et bra toppnivå, det viste vi her, og jeg er ikke overrasket over at vi presset Sandnes Ulf så hardt som vi gjorde, sier Idland til Aftenbladet.

Sola tok veldig fortjent ledelsen ved Håvard Meinseth ni minutter før pause, og kjørte knallhardt de første minuttene etter hvilen.

Svært nær 2–0

Et skudd fra Sander Bjørnå strøk stolpen, like etter rundet Johannes B. Hinna keeper Arnold Origi, men klarte ikke få ballen i mål fra ganske spiss vinkel.

– Hadde vi fått uttelling og 2–0, skulle det blitt vanskelig for Sandnes Ulf å komme tilbake. Nå får vi deppe og la det svi litt, og så ta med alt det positive til seriekampen mot Madla, sier Aleksander Idland.

Så er det gjort! Axel Kryger jubler for sitt andre og Sandnes Ulf tredje mål og seier 3–2 mot Sola.
Les også

Treneren er cupspesialist og keeperen er mester, men Sandnes Ulf kan ryke for Sola

Sola-trener Øystein Elvestad har en egen evne til å skape problemer for sin egen favorittklubb. I fjor var han trener for Lura og tvang de lyseblå til ekstraomganger.

– Vi var godt forberedt, vet at de sliter mot etablert forsvar og gjorde det vanskelig for dem. Samtidig er jeg veldig godt fornøyd med at vi våger å spille selv. Særlig etter at vi kom under 1–2, sier Elvestad og har rett i det.

Sola imponerte

For da Sandnes Ulf først utlignet ved Vegard Aasen og så tok ledelsen ved Axel Kryger 20 minutter før slutt, var det flere enn undertegnede som regnet med at løpet var kjørt for vertene.

Men Sola kom tilbake - på imponerende vis - og satte inn 2–2 etter et praktangrep avsluttet av Johannes B. Hinna bare fem minutter senere.

Les også

Vi fulgte cupfesten direkte

Dermed måtte Axel Kryger til for andre gang for å avgjøre og blidgjøre trener Bengt Sæternes.

– Vi var bedre enn mot Lura i fjor, men vi møtte også en bedre motstander i Sola, et lag som prøvde å spille fotball.

– For vår del var det lite hyggelig å oppleve de vi gjorde før pause. Vi var enige om en måte å spille på, og gjorde det ikke. Det overrasket meg, og da jeg stilte spørsmålet i pausen, var guttene enige, de gjorde ikke som vi hadde avtalt, sier Sæternes.

Heikkilä og Origi viste vei

Han likte ellers svært dårlig at Sola klarte å score to ganger.

– Det er for dårlig, fastslår han og er fornøyd med at et par av de nye, særlig Tapio Heikkilä og keeper Arnold Origi, sto frem som anfører og markerte sin misnøye med lagkameratene som ikke gjorde jobben.

– To helproffer, vi trenger sånne, skryter Sæternes.

Han lot flere av de faste få hvile, men måtte etter hvert inn med kaptein Niels Vorthoren, Akinshola Akinyemi og Erixon Danso. Kent Håvard Eriksen sto over med vond ankel, men regner med at han er i trening ganske snart.

Publisert:
 1. Sandnes Ulf
 2. Sola
 3. Sola FK
 4. Fotball-NM

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi står og stamper mot et stort selskap som ikke vil føre dialog

 2. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

 3. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 4. Sola truer med veto i Bymiljøpakken

 5. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 6. – Hver helg gikk jeg i badstue i Giskehallen. Jeg ville ikke lukte mink på fest