Jordan donerer nærmere en milliard kroner til rasisme­kampen

Michael Jordan og hans varemerke «The Jordan Brand» skal hjelpe organisasjoner som kjemper for å utjevne raseforskjellene.

Michael Jordan gjør sitt for å sette en stopper for rasismen i USA.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det ble annonsert fredag kveld.

– De svartes liv betyr noe. Det er ikke en kontroversiell uttalelse. Vi er dere. Vi er familie. Vi er et fellesskap, skrev Twitter-kontoen til Jordans merke fredag kveld.

De neste ti årene skal altså Jordan i samarbeid med Nike donere 930 millioner kroner til organisasjoner som kjemper for raselikhet, sosial rettferdighet og en enklere vei til utdannelse for alle.

Initiativet kommer i kjølvannet av hendelsene i USA den siste halvannen uka. George Floyd døde av skadene han fikk etter en pågripelse i Minneapolis 25. mai, og i etterkant har rasismeproblematikken nådd nye høyder både i USA og resten av verden.

Michael Jordan selv har også vært ute med uttalelser i etterkant av dødsfallet til Floyd, og har ikke lagt skjul på at det har gått dypt inn på ham.

– Jeg er dypt såret, jeg har det vondt og jeg er rett og slett sint. Jeg ser og føler alles smerte og frustrasjon. Jeg står sammen med dem som står opp mot den inngrodde rasismen og volden mot fargede mennesker i dette landet. Vi har fått nok, sa Jordan forrige uke.

Publisert: