Nå får Start sin første ordentlige test

Steinar Pedersen leder Start mot eliteseriemotstand for første gang fredag.

Steinar Pedersens Start møter Bodø/Glimt i Nordlandshallen fredag. Her snakker Start-treneren med spillergruppa etter endt trening i Sørlandshallen torsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det blir spennende, sier Pedersen til Fædrelandsvennen.

Bodø/Glimt, som endte på en 9. plass i eliteserien i fjor, er motstander på bortebane i Nordlandshallen. I likhet med Start, har vertene en ny trener og flere nye spillere.

— Vi møtet et Glimt-lag som er komfortable i egen hall. Jeg gleder meg masse. Guttene trener mye, men ser allikevel skjerpet og pigge ut. Det blir en bra test, sier Pedersen.

Start feide Vindbjart av banen i første treningskamp forrige fredag. Nå venter en motstander av en helt annen kaliber.

- Hva håper du å se av laget ditt?

— Jeg håper å se et veldig hardtarbeidende og disiplinert lag, med tanke på å gjøre ting samtidig, om vi velger å presse høyt eller ligger lavt. Det handler om disiplin, og om å gjøre de tingene vi har blitt enige om samtidig, sier Pedersen.

LES OGSÅ:

Les også

Celtic byr på Start-talentet Ajer

Les også

Molde-Forren: Derfor klarte vi ikke å forsvare gullet

— Positiv og optimistisk

- Er du spent på hvordan laget står mot eliteseriemotstand?

— Jeg er positiv og optimistisk, fordi jeg synes det ser bra ut i trening, sier Pedersen.

- Hvordan har de første ukene vært for deg?

— Jeg er godt fornøyd. Vi trener bra, har god intensitet når vi skal ha det, og vi legger det grunnlaget vi må. Alt det vi gjør nå, er forberedelser til det som venter, sier Pedersen.

Han reiser med 17 mann til Bodø. Austine Ikenna, Erlend Segberg, Jens Skogmo og John Olav Norheim blir hjemme. Førstnevnte er syk, mens Skogmo sliter med en skade i hælen.

LES OGSÅ:

Les også

Start-talent spilte treningskamp for slovensk toppklubb

Les også

Ajer utelukker ikke Start-exit nå

Hoff på topp

Håkon Opdal sier det blir kjekt å spille mot et lag Start skal konkurrere mot i 2016. — Jeg synes det har sett bra ut så langt. Det er bra trykk og intensitet på trening, men det er noe annet å spille kamp. Vi leverte en ok kamp mot Vindbjart, selv om målene vi scoret kanskje var litt enkle. Vi hadde god kontroll, og Vindbjart skapte ingenting, sier Opdal.

Sisteskansen fikk seg en liten smell i leggen i begynnelsen av oppkjøringen.

— Det ble en myk start den første uka, men det har vært veldig mye og bra trening de siste ukene. Det har vært litt annerledes, men jeg har i hvert fall respondert veldig bra på det, sier Opdal.

Espen Hoff ser ut til å starte på topp mot Bodø/Glimt, sammen med Lars-Jørgen Salvesen.

— Vi har ikke fått noe lag, men jeg får trolig en hengende posisjon. Det blir jeg veldig, veldig glad for, sier Hoff, som ikke har lagt skjul på at han mistrivdes med å spille på høyrekanten forrige sesong.

Trygge defensivt

I likhet med Opdal er Hoff spent på fredagens kamp.

— Nå får vi testet oss mot et lag som gjorde det veldig godt i andre halvdel av sesongen i fjor, og som er forventet vi skal sloss imot i år, sier Hoff.

Han håper Start-laget vi fremstå like trygge defensivt som i første treningskamp mot Vindbjart.

— Da var vi trygge, og slapp til lite sjanser. Jeg håper vi også fortsetter å klare å spille oss gjennom i midten, og får aktivisert de to sentrale midtbanespillerne våre, sier Hoff.

PS: Fædrelandsvennen viser Bodø/Glimt-Start i samarbeid med Avisa Nordland fredag. Avspark i Nordlandshallen er kl. 19.00. Sannsynlig Start-lag (4-4-1-1): Håkon Opdal – Eirik Wichne, Gudmundur Kristjansson, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad – Espen Børufsen, Andreas Hollingen, Kristoffer Ajer, Mathias Rasmussen – Espen Hoff – Lars-Jørgen Salvesen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk