Kirkeskov: – Jeg har fortsatt ikke vist mitt beste

Mikkel Kirkeskov om starten på sin AaFK-karriere – nå vil han krone storspillet med tre poeng mot Viking.

Har mer: Mikkel Kirkeskov er fornøyd med starten i Aalesund, men mener fortsatt han har mer å komme med offensivt i banen. Her fra serieåpningen mot Stabæk.
 • Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
 • Følg AaFK-Viking på smp.no DIREKTE fra kl. 18.
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

AaFKs antatte lag: Andreas Lie – Adam Arnarson, Edvard Skagestad, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov – Marlinho, Bjørn Helge Riise, John Arne Riise, Vebjørn Hoff – Peter Orry Larsen – Franck Boli.

Vikings antatte lag: Iven Austbø — André Danielsen, Anthony J. Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Claes Kronberg, Björn Daníel Sverrisson, Abdi Ibrahim, Samuel Adegbenro - Suleiman Abdullahi, Patrick Pedersen.

– Det har jo gått greit personlig, men selv synes jeg fortsatt at det kan bli bedre. Defensivt har jeg mer å gå på. I tillegg har jeg litt å gå på med innleggene mine offensivt. Jeg ønsker å bidra med flere avgjørende pasninger, sier Mikkel Kirkeskov.

Fredriksen: – Et godt tegn

Aalesund-trener Trond Fredriksen liker det han hører fra venstrebacken han hentet fra danske Odense foran årets sesong.

– Det er et godt tegn at han sier han sier det er mer i vente, for da er det jo enda mer i vente. Vi er i alle fall fornøyd med det han har vist hittil. Han er en av dem som har levert opp mot det nivået han skal være på i alle kamper hittil i år, sier Fredriksen.

Han er ikke i tvil om at 24-åringen har vært en av lagets beste spillere hittil i år.

– Det er det ikke tvil om. Vi trenger åtte–ni slike spillere hver kamp som presterer opp mot sitt beste hver eneste kamp. Da vet vi at vi er gode nok til å slå hvem som helst, sier Fredriksen.

Mikkel Kirkeskov takker lagkameratene for den positive starten han har fått i AaFK.– Laget har hjulpet meg til å se bedre ut. Så ja, jeg synes jo det har gått greit. Men så synes jeg også at vi snart må begynne å vinne fotballkamper, sier venstrebacken.

Vil slå tilbake mot Viking

For mens Kirkeskov har levert hittil, har AaFKs poengfangst hittil i år vært heller skral. Tre strake tap er fasiten i eliteserien etter åpningsseieren mot Stabæk.

– Haugesund-kampen var ikke god, men bortsett fra det synes jeg prestasjonene har vært brukbare. Vi kunne og burde fort slått Brann her hjemme. Men vi jobber på hver eneste dag for å bli bedre alle mann. Det er jeg sikker på at vi blir. Helst slår vi tilbake allerede mot Viking, sier Kirkeskov.

Han innrømmer at han ikke kjenner så veldig godt til søndagens motstander. Da er Vebjørn Hoff hakket tryggere å stole på.

Han mener tre poeng er innen rekkevidde mot Viking.

– Vi må stå samla og få fansen bak oss. Det er på høy tid å ta tre poeng, sier Vebjørn Hoff.

– Hvordan er stemningen i gruppa etter den siste tids resultat?

– Stemningen er OK den, men den er alltid bedre etter tre poeng, påpeker han.

Les også

- Ufattelig at det er lønninger i 3.divisjon

Funnet seg til rette

Selv om kjæresten er igjen i Danmark virker nykommer Mikkel Kirkeskov i alle fall å ha funnet seg til rette i både Ålesund by og spillergruppa etter overgangen fra dansk fotball.

– Jeg henger mye med resten av spillerne på fritida. Jeg trives godt, forteller han.

Uansett hjelper det på å nyte stor tillit på banen. I Odense ble det mindre og mindre spilletid på dansken. De siste tre månedene spilte han lite.

– Det å få full tillit her er selvfølgelig deilig. Jeg er virkelig glad for det. Det gir meg sjøltillit. Samtidig må man gi hundre prosent hver eneste dag. Det er ingen grunn til å slappe av, sier Mikkel Kirkeskov.

Allerede i debuten markerte dansken seg med en farlig dødballfot. I det siste har han fått konkurranse av John Arne Riise om å ta dødballene. Fortsatt er det litt uklart hvem som er sjefen på dødballene.

– Jeg håper jo å ta frispark, men det der er opp til Trond. Jeg står i alle fall igjen etter treningene og terper slik at jeg skal være klar om jeg får sjansen, sier Mikkel Kirkeskov.

Hør podkasten Sunnmørsball her. Denne uken er breddefotball temaet:

Les også

 1. Drømmeoppsett for Herd

 2. Busstur med forviklinger for Aalesund etter Lerkendal-besøk

 3. John Arne Riise fikk tillit fra start. Sjekk hans børskarakter og gi din stemme du også

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

 2. Frelsesarmeen beholder arven fra Inger-Tones adoptivmor

 3. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

 4. Tar farvel med hjemmefansen: – Det blir emosjonelt

 5. 117 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

 6. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste