Linnes: - Derfor fikk jeg aldri tilbud fra utlandet

— Jeg kan bare skylde på meg selv.

Martin Linnes har vært aktuell for flere utenlandske klubber det siste året, men 23-åringen trives utmerket med å fortsette karrieren i Molde Fotballklubb i hvert fall ut 2015.
 • Trond Hustad
  Rbnett
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

MOLDE: – Jeg trives veldig godt i Molde og synes det bare er deilig at alt er avklart. Nå vet jeg hvor jeg skal være de neste månedene og gleder meg til Europa League, sier han til Romsdals Budstikke.

Ryktene rundt en overgang til utlandet kokte rundt MFK-backen hele sommeren. Da overgangsvinduet skulle til å stenge var det helt stille.

– Jeg hadde inntrykk av at det var flere klubber som var interessert, og at det lå litt i mine egne hender hvis jeg presterte bra. Men jeg var rett og slett ikke god nok i de avgjørende kampene da folk satt på tribunen og fulgte meg. Jeg kan bare skylde på meg selv.

– Det var mange spekulasjoner om Nürnberg, hvor aktuelt var det egentlig?

– Jeg tror ikke klubbene ble enige om betingelsene. Det kom aldri et helt konkret tilbud fram til meg, sier 23-åringen, som i forrige vindu takket nei til en meget lukrativ langtidskontrakt i tyrkiske Besiktas.

Les også

Linnes: - Jeg blir i Molde

– Store opplevelser

Etter det Romsdals Budstikke forstår ville en overgang nå vært mer aktuell dersom Molde hadde blitt slått ut av Europa League.

– Vi får mange store kamper utover høsten, det blir gode opplevelser. I europacupkampene er det alltid litt ekstra trøkk og vi har levert på høyt nivå der. Nå må vi være profesjonelle nok til å ta med oss dette vinnerinstinktet inn i kampene i Tippeliga-kampene.

– Hvilken plassering er det realistisk å håpe på med god uttelling i de siste kampene?

– Det er jo for sent å tenke på lagene helt i toppen. Men det er mye stolthet i denne gjengen og den må vi bruke til å komme oss litt oppover på tabellen. Jobben må starte mot Sandefjord lørdag. Vi bør klare tre poeng der.

Opptur med Norge

Linnes kom ikke på banen mot verken Bulgaria eller Kroatia, men har like fullt vært en del av landslagets store opptur de siste ukene.

– Aller helst ville jeg spilt begge kampene, selvfølgelig, likevel er jeg ikke spesielt skuffet nå. Vi har gode spillere som konkurrerer om backplassene, form og tilfeldigheter avgjør hvem det passer best å bruke mot ulike motstandere. Det er ingen krise for meg at jeg ikke fikk spilletid i disse to kampene, men på sikt er jo målet at jeg skal kapre en av plassene, sier Linnes.–

Hvordan er det å oppleve engasjementet og entusiasmen rundt landslaget?

– Det har vært litt opp og ned de siste årene. Noen ganger har vi hatt publikum på glid, og så har vi driti oss ut med noen dårlige resultater. Derfor er det deilig at vi nå har fått folket bak oss og vinner viktige kamper. Det har vært en veldig positiv opplevelse for meg å være med på denne samlinga, sier Linnes.

Moe-skryt

Nå er han tilbake i hverdagen på Aker stadion. Der håper han også at den nye treneren snart vil være på plass.

– Erling (Moe) har gjort en kjempejobb etter at han tok over og er veldig godt likt i spillergruppa. Erling er klar og tydelig, han har tatt ansvar og loset klubben inn i et gruppespill. Samtidig regner jeg med at vi får en ny hovedtrener neste sesong, og det er en fordel hvis dette blir avklart så snart som mulig. Usikkerheten er ikke gunstig verken for dem som er i klubben eller for eventuelt nye spillere, fastslår Martin Linnes.

Les også

 1. Linnes om ryktene: - Jeg vet ikke mer enn dere

 2. Linnes reiser hvis Molde ryker i Europa

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Martin Linnes
 3. Molde FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. TV 2: Planlegger for lettelser: – Kan bli slutten på karantene

 2. Den mest kunnskapsrike vi kjente

 3. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

 4. Energisjokket: 7–8 tomatbønder gir opp – andre bytter til fyring med propan

 5. Lillebror er sjefen over storebror: – Jeg får skylden om ting går til helsike

 6. I kveld ble Erling Braut Haaland historisk