Liverpool fikk sin revansj: Knuste City på hjemmebane

Manchester City mister grepet om fjerdeplassen. Første gang siden 2008 at de blå taper tre kamper på rad i ligaen.

Roberto Firmino ville gjerne beholde ballen etter Liverpools tredje mål, men Joe Hart hadde dårlig tid.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det var kvelden ingen av topplagene vant. Verken Arsenal, Tottenham eller City vant, og dermed er det mer åpent enn noen gang i kampen om topplasseringene.

— Vi sitter her og skal konkludere hvem som er favoritter til å vinne, og til å rykke ned. Det er bare å gi opp egentlig. Det forandrer seg hele tiden, sa TV 2-ekspert Petter Myhre i studio etter kampen.

- Denne sesongen har vi ikke vist hva vi kan ofte nok. Dette hjelper litt, men Ligacup-tapet vil svi i lang tid, sa James Milner til BT Sports etter kampen.

- Det er dette vi er kapable til. Det var en veldig god prestasjon. Nå må vi ikke kaste bort mer tid, og begynne å klatre på tabellen, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp etter seieren.

Både Manchester City og Liverpool hadde spillere som kjente den tøffe finalen i Ligacupen søndag i beina, og blant andre Yaya Toure og Philippe Coutinho ble hvilt.

Det til fordel for blant andre Adam Lallana, som skulle få vise seg fram tidlig. Etter en halvtime hendelsesfattig fotball, kom Lallana seg fri på 25 meter. Derfra valgte han å skyte. Det så ut til å overraske keeper Joe Hart noe, for den vanligvis så sikre engelskmannen kom seg ikke langt nok til siden, og ballen fra Lallana snek seg inn i hjørnet.

Mer om runden:

Les også

Mata sikret heldig United-seier

Les også

Tottenham rotet bort muligheten til å overta tabelltoppen

Milner-mål mot gamle lagkompiser

James Milner med lassofeiring mot gamle lagkamerater

Og Liverpool hadde mer å komme med. Et flott angrep fra hjemmelaget — med godt over ti trekk i laget - endte til slutt hos James Milner. Den tidligere City-spilleren fikk dratt med seg ballen på flott vis og plassert ballen bak Hart. 2-0 til enorm jubel fra de fremmøtte på Anfield, og en Jürgen Klopp som endelig kan begynne å juble ordentlig etter blindtarmoperasjonen.Han skulle få mer å juble for.

Mange trodde at Sergio Agueros sjanse rett før pause var en forsmak på det City skulle komme med i andre, men det kom aldri noe massivt press mot Simon Mignolet i Liverpools mål.

Les også

Leicester snublet på hjemmebane: - Vi burdet vunnet

Firmino-show

I stedet skulle en av formspillerne den siste tiden, Roberto Firmino vise seg fram. Lallana spilte fri brasilianeren som alene med Hart satte ballen vakkert i mål, og dermed sto det 3-0. For en revansje for Liverpool et det forsmedelige tapet på Wembley søndag.

Jubel fra hjemmefansen ble det også da Raheem Sterling, som gikk fra Liverpool til City i fjor sommer, ble byttet ut til pause.

Roberto Firmino ble med det den spilleren i Premier League som har vært involvert i flest scoringer i 2016, med sine sju mål og åtte målgivende. Bare Chelseas Diego Costa har scoret flere enn Liverpools stjerneskudd.

Les også

Stjerneskuddet vakte oppsikt i ung alder: - Han var minifotballens Lionel Messi

Sist Manchester City tapte tre kamper på rad i ligaen, var i 2008. Dermed er kampen om fjerdeplassen vidåpen. City har — med en kamp mindre spilt - samme poengsum som byrival United. West Ham er bare poenget bak, og like bak der lurer Stoke og Liverpool.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk