Doffen kan få sjansen i EM

– Det blir hardt, men gøy.

Kristoffer Halvorsen kan være mannen Norge må håpe på dersom Aleksander Kristoff-planen ikke fungerer.
  • Christian Wulff
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

På startstreken i Alkmaar Nederland i dag står 23 år gamle Kristoffer Halvorsen fra Kristiansand sammen med de beste proffsyklistene i Europa. Han er veldig spent. Men formen er god.

– Det kjennes bra. Alltid litt spent for start. Jeg tror det blir ganske hektisk og mye sidevind, og sånn.

– Er det spesielt med mesterskap?

– Ja, det er jo alltid spesielt, men må jo bare tenke at det er et vanlig løp og gjøre det man pleier. Så må vi satse på å hjelpe Aleks så mye som mulig, så får vi se hvordan det går til slutt.

For det er Aleksander Kristoff Norges landslag sykler for. Men landslagssjef Hans Falk lukker ikke mulighetene for unggutten fra Kristiansand.

– Vi har ikke lagt opp en knallhard taktikk der vi bare kjører for Kristoff. Det kan bli andre åpninger også. Kommer de inn på oppløpet sammen, så er det Kristoff vi kjører for. Men jeg tror Halvorsen er en litt kjappere syklist, så det går jo på posisjonskrigen inn mot den siste kilometeren.

Team Ineos-rytteren fra Kristiansand tror løypa passer ham bra.

– Ja, det er jo en ganske teknisk løype, så vi får se. Det blir ikke store gruppa som kommer igjennom der, så får vi se om det kanskje det samler seg etter hvert.

Aleksander Kristoff er også spent før start.

– Jeg tror formen er grei, men jeg er litt nervøs. Har jo vunnet EM før, så jeg kjenner på den følelsen da jeg vant der i Herning (2017). Det er noe jeg trakter etter, og skulle gjerne opplevd igjen. Det er kult å ha den trøya.

Kristoff tror også Halvorsen kan vinne:

– Ja, Doffen har jo mulighet til det. Det er ikke så langt, og det er en løype som passer ham bra. Vi må se hvordan vi spiller kortene våre på slutten. Normalt sett kjører vi for meg, men hvis han kommer av gårde, så er jo alle muligheter åpne.

Publisert:
  1. Kristoffer Halvorsen

Mest lest akkurat nå

  1. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

  2. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

  3. Avhørte vitner kan ha husket feil

  4. Slik så det ut ved Vålandstårnet i kveld

  5. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter

  6. Bygget Norges billigste sykkel- og gangsti, helt uten byråkrati