Ødegaard hylles etter ny praktkamp: «Briljant. For en spiller!»

Martin Ødegaard (20) var sentral da Real Sociedad vant igjen.

Martin Ødegaard leverte flere lekre detaljer i seieren over Alavés.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

REAL SOCIEDAD - ALAVÉS 3–0 (3–0)

Real Sociedad, med Martin Ødegaard i spissen, imponerte med nok en sterk seier i LaLiga torsdag kveld. Alavés ble slått 3–0 hjemme på Reale Arena.

Ødegaard, som før kampen sto med to scoringer, herjet til tider for hjemmelaget. Og flere hyllet nordmannen etter hans målgivende pasning på 1–0-scoringen til Mikel Oyarzabal etter 19 minutter av 1. omgang.

Den anerkjente fotball-skribenten Sid Lowe var blant dem som virkelig lot seg imponere.

Les også

Ødegaard får toppkarakter overalt

Tunnel og lekker pasning

Ødegaard slo en lekker tunnel på Alavés-spilleren Tomás Pina før han sendte en millimeterpresis pasning til Oyarzabal, som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i nettet.

Willian José økte ledelsen etter drøye halvtimen, og nevnte Oyarzabal la på til 3–0 på straffespark like før pause.

Flere mål ble det ikke, selv om hjemmelaget også misbrukte et straffespark tre minutter før full tid. Ødegaard og lagkameratene kunne uansett juble for tre nye poeng.

Med denne solide seieren ligger Real Sociedad på andreplass på tabellen etter seks spilte kamper. Laget ligger ett poeng bak serieleder Real Madrid - laget som Ødegaard er på lån fra.

Les også

Ødegaard storspilte i sterk seier: – Eventyrlig

Ødegaard leverte assist på Real Sociedads første scoring.

Begeistret

Flere kjente profiler er fra seg av begeistring for 20-åringen. Lars Tjærnås, som er fotballekspert i Aftenposten, skriver følgende på Twitter:

«De som fortsatt mener Martin Ødegaard er oppskrytt, og at vi er i overkant positive til han fordi han er norsk...de er i ferd med å gå tomme for argumenter».

Kommentator Adam Pinthorp på TV4/Cmore skriver enkelt og greit:

«Ødegaard er helt utrolig».

Det spares ikke på skryt i avisens omtale av kampen, og formlaget i La Liga beskrives av Marca som «Martin Ødegaard-gjengen».

– Alt skjer etter Ødegaards rytme. Han gir fotballeksjoner over hele banen med sin klasse og magi, skriver avisen blant annet.

Publisert: