Hamilton forklarer kraftsalve: – Ikke forvent at jeg er høflig og rolig

Lewis Hamilton (36) vil ikke beklage utbruddet underveis i Tyrkia Grand Prix. Han mener det er nødvendig med takhøyde og avviser påstander i britisk presse.

PÅ TITTELJAKT: Lewis Hamilton kniver om VM-tittelen med Max Verstappen. Da kan det gå en kule varmt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

TV-seerne fikk høre en amper Lewis Hamilton på radioforbindelsen mot slutten av helgens Tyrkia Grand Prix.

Presset er stort i kampen om VM-tittelen, og de minste detaljer kan bli avgjørende for hvem av han og Max Verstappen som til slutt krones som mester.

Hamilton ønsket å bli værende på den våte banen i Tyrkia, men ble til slutt hentet inn til dekkbytte av teamet. En avgjørelse Hamilton var sterkt uenig i der og da.

– Vi burde ikke kommet inn. Det var det jeg sa!

– Faen, hvorfor ga vi bort det? bannet 36-åringen over radioen.

Flere britiske medier har omtalt de skarpe meldingene og påstått at Mercedes-føreren er rasende på teamet sitt. Nå slår Hamilton tilbake mot medieoppslagene.

– Det er ikke sant, kontrer han på Instagram.

Les også

Lewis Hamilton innser at det aldri blir noe av «drømmen» Ferrari

Stjerneføreren forklarer at han og resten av laget bruker mye tid på å legge en strategi sammen, men at det stadig oppstår uventede utfordringer underveis i løpene.

– Jeg ville risikere alt og forsøke å kjøre videre til slutten. Det var mitt valg og det fungerte ikke. Til syvende og sist var det tryggeste å kjøre inn til dekkbytte, forteller han.

Hamilton beskriver et konkurransemiljø hvor bare det beste vil være godt nok hver gang. Han mener det er nødvendig med takhøyde internt i laget – også det som når ut via radioen.

Les også

Lewis Hamilton: Raskeladden

– Aldri forvent at jeg er høflig og rolig på radioen når jeg konkurrerer. Vi er alle lidenskapelige og i kampens hete kommer dette ut. Det gjelder alle førerne. Jeg legger hjerte og sjel i bilkjøringen, det er den kraften som har tatt meg så langt, forklarer Hamilton, som understreker at han og laget er venner og ser fremover sammen.

Neste Formel 1-løp går i USA 22–24. oktober. Det gjenstår totalt seks løp av årets sesong.

Hamilton ledet mesterskapet før løpet i Tyrkia, men selv om han kjørte seg opp fra 11. til 5.-plass, var det ikke nok til å holde Verstappen bak seg i sammendraget. Nederlenderen leder nå seks poeng foran Hamilton.

Publisert: