Uno-X blir første norske sykkel-lag i Tour de France

Alexander Kristoff og resten av hans Uno-X-kamerater skriver norsk sykkelhistorie når de neste sommer blir første norske sykkellag i Tour de France.

MED NORSK LAG TIL TOUREN: Alexander Kristoff er klar for Uno-X, som igjen er klar for Tour de France for første gang.
  • NTB, VG
Publisert: Publisert:

Det norske sykkellaget Uno-X har fått én av to wildcard-plasser i årets Tour de France. Teamsjef Jens Haugland kaller det norsk idrettshistorie.

Det er aller første gang at et norsk sykkellag deltar i verdens mest prestisjetunge sykkelritt.

– Dette er idrettshistorie. Vi er invitert til et av verdens største idrettsarrangementer. Jeg er fylt med enorm stolthet over å få denne muligheter, sier Uno-X-sjef Jens Haugland til NTB.

– Det er en stor dag for laget og norsk idrett, fortsetter han.

Alexander Kristoff er hentet til Uno-X foran den kommende sykkelsesongen. Nå kan han se fram til et nytt Tour de France-eventyr.

Veien til deltakelse for det norske laget åpnet seg da det franske B&B Hotels-laget kollapset som følge av økonomiske problemer nylig.

Hentet pizza

Tour de France-arrangøren bekreftet først onsdag at Uno-X har fått et av to wildcard til 2023-utgaven av rittet. Det andre gikk ikke overraskende til Israel Premier-Tech.

Uno-X-sjef Jens Haugland sier til NTB at beskjeden om deltakelsen kom fra arrangørene i ASO allerede 1. nyttårsdag. Det ledet til feiring.

– Først hentet jeg pizza til barna på Pellestova. Deretter sprettet jeg en champagne, ler han.

Helt uventet kom ikke avgjørelsen. Spekulasjonene har i lengre tid gått på at Uno-X har ligget godt an.

– Samtidig er det fortsatt stor avstand fra å sitte med den følelsen av at vi kunne få delta, til å få bekreftet at vi er invitert. Det føles surrealistisk for en liten kar fra Trøndelag, sier Haugland.

Publisert: