Odermatt overlegen mot Kilde i VM-utforen: – Jeg kan ikke klage

COURCHEVEL (VG) Marco Odermatt (25) tok det klareste utforgullet i VM siden 2007. Sølvvinner Aleksander Aamodt Kilde (30) mener to svinger ødela gullhåpet.

Publisert: Publisert:

Kilde var 20 hundredeler foran Odermatt ved første mellomtid, men nedover kjørte sveitseren som en drøm. Odermatt vant med 48 hundredeler til Kilde og 89 hundredeler til bronsevinneren Alexander Cameron fra Canada. Det er den største seiersmarginen i VM siden 2007.

Kilde peker på at gullsjansen gikk tapt i to spesifikke svinger.

– Det kjennes veldig bra. Jeg kan ikke klage. Jeg merker det er to svinger som tar meg i dag, det er litt synd. Men generelt sett er dette første VM hvor jeg tar medaljer og jeg klarer to sølv. Det er mer enn forventet, sier Kilde til VG.

Heller ikke i hans 15. VM-renn kom gullet for 30-åringen som har herjet i verdenscupen de siste årene og vunnet 20 renn totalt. Torsdag «tapte» han gullet i super-G med én (!) hundredel til overraskelsen James Crawford.

– Jeg skulle ønske det var gull og det skulle mange andre også. Jeg kommer inn som storfavoritt, og har egentlig mulighet til å ta gullet. Men det er også mye press og mye man skal håndtere. Jeg er veldig «happy» med hvordan jeg har klart det, og kjørte alt jeg hadde i dag, sier Kilde.

Utfor-gullet er Odermatts første medalje i VM og faktisk hans første seier over verdenseliten i disiplinen. I verdenscupen har han måtte nøye seg med syv annenplasser og en tredjeplass i utfor.

– Dette er bare helt fantastisk. Jeg føler en enorm glede. Det er en av de beste racene jeg noen gang har kjørt, og definitivt mitt livs beste utfor, sier Odermatt.

– Det er en kul duell, og den kommer til å være der så lenge jeg holder på, sier Kilde om rivaliseringen med 25-åringen.

I intervjuet med VG åpner Kilde for å kjøre VM-storslalåmen kommende fredag. Der vil Odermatt være favoritten. Han har fra før OL-gull i storslalåm og 19 verdenscupseirer (elleve i storslalåm og åtte i super-G).

– Helt vanvittig kjørt. Det er nesten så jeg ikke trodde det da han kjørte, sier Viaplay-ekspert Kjetil Jansrud om Odermatts løp søndag.

– Ski-vidunderet Odermatt har virkelig levert hele veien, men særlig siste halvdel, sier Marius Arnesen, Viaplay-ekspert.

– Odermatt har fått til det perfekte løpet, slår Arnesen fast.

Adrian Smiseth Sejersted kom på 16. plass. Han kalte løpet skuffende i intervju med VG.

Før løpet raste veteranen Christof Innerhofer (38) mot at han ble vraket fra Italias lag. Han kalte det galskap og sendte ifølge den sveitsiske storavisen Blick melding til avisens journalist midt på natten for å uttrykke sin misnøye.

Italia fikk søndag følgende plasseringer: 7) Florian Schieder, 8) Dominik Paris, 15) Matteo Marsaglia og 20) Mattia Cassia.

PS! Kanadieren Brodie Seger pådro seg en skade og ble fraktet bort av løypa i båre.

Publisert: