Thorstvedts klubb hardt ut mot egne supportere: – Det er siste sjanse

Mange fans ga blaffen i påbudet om munnbind da Kristian Thorstvedt og Mats Møller Dæhlis Genk slo Mechelen i belgisk fotball søndag. Nå reagerer klubbledelsen.

Kristian Thorstvedt dro til Genk etter en kjempesesong i Viking i 2019.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Mandag rettet Genk-toppene en skarp og advarende pekefinger mot egne supportere i form av et åpent brev publisert i sosiale medier og på egne nettsider.

Der stemples bildene av supportere som bryter retningslinjene ved å stå tett sammen uten munnbind som «et stort skritt tilbake mot et tomt stadion».

«Det er ikke bare vi som har sett dette. Hele Belgia har sett det. Våre støttespillere, media, politikere og også de 400 frivillige som var på plass. Vi fordømmer denne oppførselen på det sterkeste», skriver klubben.

Les også

Vikings brennhete trio kan bli splittet: – Jeg er helt rolig

Spilte hele kampen

Kristian Thorstvedt spilte hele søndagens kamp på Genks midtbane, mens Mats Møller Dæhli fikk de siste fem minuttene som innbytter.

Genk-ledelsen skriver videre i mandagens brev at den er ekstremt skuffet over søndagens scener. Samtidig takkes de av supporterne som forholdt seg lojalt til smittevernreglene.

Får advarsel

De som brøt reglene får følgende krystallklare advarsel:

«Neste mandag spiller vi mot KV Oostende. Det er siste sjanse for klubben vår. Eller rettere sagt: Det er din siste sjanse. Respekter reglene».

Genk vant søndagens kamp 3-1. Seieren var etterlengtet etter fire strake kamper på rad uten seier i forkant. Thorstvedt og lagkameratene ligger på åttendeplass på tabellen.

Søndag tronet Belgia nesten på toppen av statistikken over land med flest koronarelaterte dødsfall per 100.000 innbyggere.

(©NTB)

Publisert:
  1. Kristian Thorstvedt
  2. Mats Møller Dæhli
  3. KRC Genk

Mest lest akkurat nå

  1. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  2. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

  3. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

  4. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

  5. Da det var trøbbel med skoene i «Skal vi danse», visste hun at løsningen lå i Hillevåg

  6. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv