– Hadde jeg vært 4–5 år yngre, hadde det vel rablet for meg av sinne

Rosenborg maktet ikke å følge kampplanen mot Godset. Følelsen André Hansen hadde til pause var forferdelig.

– Det er ikke halvgærent når vi teller sjanser, og vi kan egentlig drepe kampen selv på 1–0. Så svikter vi på eget ballmist. Det er den objektive og faktabaserte oppsummeringen av kampen, sier André Hansen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Strømsgodset - RBK: 2–1 (0–1)

– Første omgang er rett og slett forferdelig. Det føles til en viss grad som vi blir overkjørt, og kjenner på et vedvarende trykk inn til pause, sier André Hansen.

Tross ledelse 1–0 til pause. Og tross en mye bedre andreomgang – som vi skal komme tilbake til – var det eneste RBK fikk med seg hjem fra Drammen den pizzaen de fikk servert i bussen på vei til Gardermoen.

– Det er marginer også. Jeg burde nesten tatt straffesparket, men det var knallhardt. Så gjør jeg to gode redninger på tampen, men selvsagt detter ballen ned til tredjemann. Likevel er det ikke halvgærent når vi teller sjanser, og vi kan egentlig drepe kampen selv på 1–0. Så svikter vi på eget ballmist. Det er den objektive og faktabaserte oppsummeringen av kampen, sier han.

Les også

RBK-nedtur i Drammen: – Vi kan ikke opptre slik

Makter ikke å forsvare seg som et lag

Men André Hansen legger ikke skjul på at tapet svir.

– Hadde jeg vært 4–5 år yngre, hadde det vel rablet for meg av sinne. Men årsaken går ikke på vilje og kapasitet, og da er det vanskelig å ta folk på at de ikke prøver, sier han.

Kampplanen var, ifølge Hansen, å ta kontroll på matchen og trykke Strømsgodset bakover. Det var ikke RBK i nærheten av å klare. Hansen er sikker på årsaken:

– Vi får ikke til det kollektiv presspillet. Du ser med all tydelighet at vi ikke klarer det, sier han – og bringer igjen opp teamet kunstgress:

– Jeg vet ikke om vi har snakket for mye om kunstgress, men det er en litt annen «ballgame». Defensivt kommer du aldri oppi mann på samme måte som på gress. Offensivt er den fremoverrettede fotballen ofte ekstremt krevende. Vi må ha mye ball selv, og kjøre lengre angrep. Ellers blir vi løpende mye uten ball, og ender ofte med å falle lavere ned i banen.

Les også

Her møter han gamlesjefen igjen: – Det føles veldig deilig å vinne mot RBK

Keeper Hansen mener Hareide tok riktig grep etter pause: - – Det var mer smart enn feigt. Når vi ikke fikk det til kollektivt pressmessig, var det opp til sjefen å få justert det. Og det gjorde vi, sier han.

Avviser feig fotball

Da lagene kom ut til andre omgang, hadde Åge Hareide valgt å plukke av målscorer Rasmus Wiedesheim-Paul til fordel for backen Jonathan Augustinsson, og flyttet den andre venstrebacken Andersson opp som kant. – Vi må stenge av Godsets høyreside, sa han til Eurosport.

Keeper Hansen avviser at dette kan leses som et defensivt og litt «feigt» grep:

– Det var mer smart enn feigt. Vi kunne fortsatt med det vi prøvde på før pause – og ikke klarte. Når vi ikke fikk det til kollektivt pressmessig, var det opp til sjefen å få justert det. Og det gjorde vi. Vi valgte heller en mer klok inngang på andre omgang for å få gunstige brudd selv. Og det ga oss bedre kontroll, sier han.

Men bedre kontroll ga ingen poeng med hjem til Trondheim. Og Hansen er klar på at RBK kjapt må løse utfordringen med kunstgress.

– Vi er litt for ustabile på denne type dekke. Det må vi løse, skal vi vinne seriegull.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk