Dæhlie flytter til Vesterålen. Lavere formuesskatt ble avgjørende

Langrennslegenden og forretningsmannen Bjørn Dæhlie melder flytting til Bø i Vesterålen. Kommunens reduserte formuesskatt er en sterkt medvirkende årsak.

Bjørn Dæhlie flytter til Bø i Vesterålen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det bekrefter Dæhlie i en uttalelse sendt til NTB tirsdag.

Mandag skrev Vesteraalen Online at den tidligere langrennskongen hadde kjøpt seg hus i Bø. 53-åringen skal angivelig ha betalt 1,2 millioner kroner for boligen han har sikret seg.

Nå bekrefter Dæhlie at han melder flytting.

«For oss blir dette et prøveprosjekt på ett år, om det lar seg gjøre å bo i Bø og pendle til Østlandet», skriver den tidligere langrennsprofilen.

Bø har fått mye oppmerksomhet for å ha redusert formuesskatten med en halv prosent fra nyttår. Dæhlie vedgår at den beslutningen har medvirket til hans beslutning om å flytte nordover.

«Ja, vi melder flytting på grunn av kommunens holdning til formuesskatt», skriver han i brevet som er sendt NTB tirsdag.

Les også

Dette var ikke særlig sjarmerende

Bjørn Dæhlie under OL på Lillehammer i 1995. Her i 4x10 km stafett. Foto: Kallestad, Gorm

Vil investere lokalt

53-åringen understreker at han, både som privatperson og gjennom sine selskaper, over mange år har betalt betydelige summer i skatt. Det mener han også er helt riktig å gjøre. Videre skriver Dæhlie at han er en tilhenger av det norske skattesystemet, som han oppfatter som godt og rettferdig, men at formuesskatten utgjør et klart unntak.

Den tidligere langrennskongen støtter derfor Bø-ordfører Sture Pedersens grep rundt formuesskatten.

Som følge av flyttingen varsler Dæhlie at han vil bruke pengene han nå sparer i formuesskatt på «lønnsomme investeringer i regionen eller lokalt i Bø».

Dæhlie hevder at han årlig tar ut mellom seks og åtte millioner fra selskapet Sisa Invest AS for å betale formuesskatten.

– Skatten betales fra privat hånd, slik at beløpet er beskattet flere ganger, først i selskapet, så som utbytte, før formuesskatten betales. For et selskap som Sisa Invest AS er dette krevende, fordi formuesskatten betales uavhengig av selskapets resultater. Privat har jeg ikke midler til å betale formuesskatten, så jeg er avhengig av å tappe selskapet med beløp som ofte tilsvarer selskapets overskudd, skriver langrennslegenden.

Les også

Frikort kan gi Northug og Bjørgen sensasjonell Beitostølen-plass

Vesterålen og Bø er kjent for sin vakre natur. Foto: Espedal, Jan Tomas

Vurderer permanent flytting

53-åringen har tjent gode penger etter at idrettskarrieren var over. Nå skal han pendle til Østlandet for å følge opp eiendomsprosjektene han er involvert i der.

Dæhlie skriver også at han ser fram til å utnytte mulighetene Vesterålen gir til å dyrke fritidsinteressene jakt og fiske.

Han åpner for at familien bosetter seg i Bø permanent dersom løsningen fungerer godt det neste året. Skulle det motsatte bli utfallet, ser han for seg å bruke de nyinnkjøpte huset som feriebolig.

Publisert:
  1. Bjørn Dæhlie

Mest lest akkurat nå

  1. Lagmannsretten vil løslate Gunn Merete Lodes drapsmann fra forvaring

  2. Naboklager førte ikke frem. Omstridt Hundvåg-hus godkjent

  3. Lokal smittevernforskrift foreløpig bare til 16. desember

  4. Turgåere overrasket av snøfall på Bynuten

  5. Oilers har tatt ledelsen

  6. Verdensmesteren bor i en ombygget container. Tett på naturen for 500.000 kroner