Alexander Kristoff til Uno-X

Halvannen uke før Tour de France sykles i gang, tyder alt på at Alexander Kristoff har bestemt seg for å vende hjem etter 13 sesonger i utenlandske profflag.

Alexander Kristoff skal etter det TV 2 erfarer gjøre overgang til Uno-X. Her er han avbildet etter 6. etappe av Tour of Norway.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det er TV 2 som melder at 34-åringen fra Stavanger vender hjem for å kjøre for det norske profflaget fra og med 2023. Kanalen mener å vite at Kristoff får en treårskontrakt i Uno-X.

Kristoff vil da går fra det øverste nivået og ned til nivå to, hvor lag som Uno-X er avhengig av invitasjoner til de aller største rittene.

Kristoff er på utgående kontrakt med det belgiske laget Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. Han har blitt tilbudt en treårskontrakt fra både sitt nåværende lag og Uno-X, melder både TV 2 og Sykkelmagasinet.

Verken Kristoff selv, hans nåværende arbeidsgiver eller sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, vil kommentere saken.

Tidligere i juni bekreftet Kristoff overfor Sykkelmagasinet at Uno-X er en av de aktuelle lagene.

– Uno-X er blant lagene som er aktuelle akkurat nå. De har vist veldig framgang i år og er blitt et spennende lag, sa Kristoff.

Uno-X-sjef Jens Haugland har også tidligere bekreftet interesse for Kristoff.

– Jeg kan bekrefte at vi sjekker hva som er mulig å få til med Alexander Kristoff. Det er lang vei fra det til å få ham i gult og rødt. Vi er opptatt av å gjøre det på en måte som er rett for Uno-X, sa Haugland tidligere i juni.

Kristoff har vært ptoff siden 2010 og har tidligere syklet for profflag som BMC Racing Team, Katjusja, UAE Team Emirates og Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.

Publisert: