Kjempesmell for Sørloth i gullkampen – Gulbrandsen mot seriemesterskap

Fredrik Gulbrandsen og Basaksehir har to matchballer i den tyrkiske gullkampen etter at Trabzonspor tapte 1–2 for Denizlispor mandag.

Alexander Sørloth er på etterskudd i gullkampen i Tyrkia.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Denizlispor - Trabzonspor 2–1 / Konyaspor - Istanbul Basaksehir 4–3

Kampen om ligatittelen i den tyrkiske superligaen har vært en intens duell mellom Trabzonspor og Istanbul Basaksehir i lengre tid. Nå tyder det meste på at det vipper sistnevntes vei.

Mandagens 1-2-tap for nedrykkstruede Denizlispor betyr at Alexander Sørloth og Trabzonspor har fire poeng opp til ligaleder Basaksehir med to serierunder igjen å spille.

Dermed har Fredrik Gulbrandsen og lagkameratene matchball når nestjumbo Kayseriespor er motstander på hjemmebane kommende lørdag. Trabzonspor er avhengig av at Basaksehir gir bort poeng i begge de to siste kampene dersom gulldrømmen fortsatt skal være innen rekkevidde.

– Vi beklager til alle våre fans. Vi klarte ikke utnytte muligheten vi fikk, og jeg må bare gratulere Denizlispor, sa Trabzonspor-trener Hussein Cimsir til egen klubbs nettsider etter mandagens tap.

Alexander Sørloth kjemper om toppscorertittelen. Papiss Cisse har scoret 22 mål. Det er ett mer enn Sørloth.

Toppscorer-kamp

Han siktet til at serieleder Basaksehir mandag røk 3–4 for et annet nedrykkstruet lag, Konyaspor. Det ga Alexander Sørloth og Trabzonspor en gyllen mulighet til å knappe innpå og sette ny fart på tittelkampen. Det klarte de ikke.

Trabzonspor tok riktignok ledelsen tidlig mot Denizlispor, men hjemmelaget slo tilbake med to scoringer i annen omgang. Alexander Sørloth leverte ifølge avisen Ajansspor en anonym forestilling. Den norske landslagsspissen kom til kun to avslutninger og gikk målløs av banen.

Nå kan også toppscorertittelen trønderen har hatt et solid grep om hele sesongen ryke. Med to kamper igjen å spille har den tidligere Premier League-spilleren Papiss Cisse passert Sørloth med sine 22 nettkjenninger. Nordmannen har 21

Les også

Sørloth nærmer seg legendens klubbrekord

Stor interesse

Sørloth står med 29 scoringer totalt for Trabzonspor denne sesongen og har vært en stor suksess i tyrkisk fotball. Han er på utlån fra Crystal Palace, men settes til stadighet i forbindelse med langt større klubber. Italienske Napoli er blant nevnt som en av flere beilere.

Sørloth spilte hele mandagens kamp mot Denizlispor, mens Fredrik Gulbrandsen var ubenyttet reserve for serieleder Basaksehir.

Basaksehir avslutter sesongen mot nevnte Kayserispor og middelhavsfarer Kasimpasa. Trabzonspor møter Konyaspor og Kayserispor i sine to siste kamper.

Les også

 1. Tyrkisk statsråd ringte Sørloth i karantene

Publisert:
 1. Alexander Sørloth
 2. Rosenborg BK
 3. Tyrkisk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Statsministerens kon­tor kan ha brutt enda flere lover og regler

 2. Her starter Stangeland Maskin arbeidet med ny E39 gjennom Lyngdal

 3. Vidar Nisja har fått ny jobb

 4. Huset deres har vunnet arki­tektur­pris: – Plan­løsningen fungerer vel­dig bra for oss

 5. Verdensmesteren fra Sandnes gjør som Ingebrigtsen

 6. Utsiden har vært heftig diskutert. Nå er det omsider mulig å se Munch-museet fra innsiden