Finne er uventet nær en startplass

Verken Bård Finne eller lokalpressen i Köln hadde ventet at spissen allerede skulle kjempe seg til en startplass på laget.    

NÆRMER SEG STARTPLASS: Bård Finne kan være nær en plass på Köln-laget. Her fra en kamp mot SC Paderborn.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

En presisering først: Bård Finne har allerede startet en obligatorisk kamp for Köln. Han startet i 2-1-seieren mot Energie Cottbus. I mandagens kamp mot Kaiserslautern var han igjen henvist til innbytterbenken, og fikk et svært så kort innhopp. Likevel, det er mer enn de fleste hadde ventet av mannen som havnet i kulden i Brann etter at han i fjor sommer kunngjorde at fotballfremtiden kom til å fortsette i Tyskland.

Alexander Haubrisch er fotballjournalist i lokalavisen Express i Köln. Avisen følger FC Köln svært tett, og journalisten hadde ikke ventet at Finne skulle være blant trener Peter Stögers foretrukne menn allerede.

— Normalt, når det kommer en 18 år gammel nordmann til et lag som leder serien med seks poeng og jager opprykk, blir det ikke mange sjansene man får. Ingen hadde ventet at Bård Finne skulle starte kamper denne sesongen, sier Haubrisch.

Finne har startet fem av seks mulige kamper denne vårsesongen etter å ha vært i klubben i to og en halv måned. Spissen tok vare på muligheten med en herlig scoring i en treningskamp mot Austria Wien mens det var pause i seriespillet. Siden har han vært blant de 14 spillerne Stöger alternerer på å benytte.

— Finne har gjort det bra. Kanskje er det flaks for ham at laget sliter litt offensivt. Han scoret mot Wien, men han må score mer, mener Haubrisch.

- For tidlig med Bundesliga

Finne har alltid vært en målscorer, men som norske fotballfans har fått med seg, er forventningene i Köln drøye. Ståle Solbakken fikk som kjent sparken som trener i klubben etter at laget styrte mot nedrykk fra Bundesligaen i 2012. Han fikk ikke engang en hel sesong på seg som trener.

Nå ser det ut til at Köln er på vei tilbake til toppdivisjonen. Med ni kamper igjen å spille, leder de divisjonen med fire poeng, og seks poeng ned til Paderborn på kvalifiseringsplassen. Haubrisch er ikke så sikker på om et opprykk isolert sett vil gagne Bård Finne.

— Det kan være for tidlig for ham å spille Bundesliga-fotball. Kanskje vil han da bli lånt ut i ett år til en klubb i 2. Bundesliga for å tilegne seg erfaring.

Finne selv er derimot overbevist om at et opprykk til Bundesliga vil være av det gode. Også for ham.

— Det er klart. Da vil jeg få muligheten til å spille og trene på et enda høyere nivå enn jeg allerede gjør.

- Fortere enn ventet

Finne sa før han dro til Tyskland at han ikke forventet noen ting når det kom til spilletid. Men han sa også at han ikke ville være for tålmodig.

— Det har gått fortere enn jeg hadde forventet, det må jeg innrømme. For meg har det bare vært viktig å prestere på hver eneste trening og å konsentrere meg om å bli bedre. I klubben sa de jo at de ville gi meg tid, så er det bare opp til meg å gjøre alt jeg kan - hver eneste dag.

Finne får ikke veldig mange tilbakemeldinger fra trenerapparatet, hvis man da ser bort fra at det faktum at han spiller i stort sett hver kamp også i høyeste grad er en form for feedback.

— Jeg har inntrykk av at de er fornøyde foreløpig, men det er ikke slik at man får tilbakemeldinger hele tiden.

Det er nok av norske spillere som har fått granatsjokk i møte med de tyske treningsdosene. Finne er ikke blant dem.

— I sesong trener vi ikke spesielt mye mer enn hva jeg var vant til fra Brann. Oppkjøringen i januar var tøff. Men det gjør ingenting, jeg liker å trene og tåler det, sier han.

Publisert: