Ineos-teamsjef Nicolas Portal døde plutselig

Nicolas Portal, tidligere sykkelstjerne og nå sportsdirektør i profflaget Ineos, døde plutselig tirsdag i sitt hjem i Andorra. Han ble 40 år gammel.

Nicolas Portal var svært populær i sykkelmiljøet. Han deltok i flere store ritt mens han var aktiv. Her vinner han en etappe under Daphine Liberé i 2004. Foto: ROBERT PRATTA / Reuters / NTB scanpix

  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Laget meldte selv om den triste nyheten på sitt nettsted.

– Det er med største sorg vi melder at vår høyt elskede lagkamerat, kollega og venn Nico Portal døde plutselig i ettermiddag, står det.

Ifølge L'Equipe og Gazzetta dello Sport ble Portal rammet av plutselig hjertestans.

Franskmannen var en svært populær figur i sykkelmiljøet. Han deltok i Tour de France seks ganger, men la opp i 2010 etter å ha fått diagnostisert uregelmessig hjerterytme. Senere hadde han som leder en rolle i en rekke Tour de France-triumfer.

Hans siste arbeidsgiver Sky ga ham sjansen i en lederrolle. Han var med i støtteapparatet da Bradley Wiggins vant Tour de France i 2012 og var sportsdirektør da Chris Froome vant fire ganger og Geraint Thomas seiret i 2018. Etter navnebyttet til Ineos ble det ny Tour-triumf for Egan Bernal i fjor.

En rekke sykkelprofiler ytret sin sorg på sosiale medier tirsdag.

– Mine tanker er hos Nicols kone og barn. Han var den snilleste og gladeste fyren jeg kjente og levde alltid livet til det ytterste, skrev Froome.

– Jeg har aldri møtt noen Nico ikke hadde tid for, og jeg har aldri møtt noen som ikke satte ham veldig høyt. Han var en virkelig inspirasjon, skrev Ineos-stjerneskuddet Tao Geoghegan Hart.

Publisert:
  1. Ineos
  2. Sykkel

Mest lest akkurat nå

  1. Ingve Bøe fulgte Viking - Brann: – Meget fornøyd med eliteserie­starten her i gården

  2. Fører kjørte ned trafikk­skilt i Sandnes

  3. Byggefirma greier nesten ikkje bygga fort nok

  4. Derfor bør Sandnes gå for Berlands havnebad

  5. Konvoi fra Sandnes vil møte båter fra Stavanger 17. mai klokken 12

  6. Camilla Stoltenbergs jakke har overlevd utallige presse­konferanser. En dag skal den henge i glass og ramme