Ineos-teamsjef Nicolas Portal døde plutselig

Nicolas Portal, tidligere sykkelstjerne og nå sportsdirektør i profflaget Ineos, døde plutselig tirsdag i sitt hjem i Andorra. Han ble 40 år gammel.

Nicolas Portal var svært populær i sykkelmiljøet. Han deltok i flere store ritt mens han var aktiv. Her vinner han en etappe under Daphine Liberé i 2004.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Laget meldte selv om den triste nyheten på sitt nettsted.

– Det er med største sorg vi melder at vår høyt elskede lagkamerat, kollega og venn Nico Portal døde plutselig i ettermiddag, står det.

Ifølge L'Equipe og Gazzetta dello Sport ble Portal rammet av plutselig hjertestans.

Franskmannen var en svært populær figur i sykkelmiljøet. Han deltok i Tour de France seks ganger, men la opp i 2010 etter å ha fått diagnostisert uregelmessig hjerterytme. Senere hadde han som leder en rolle i en rekke Tour de France-triumfer.

Hans siste arbeidsgiver Sky ga ham sjansen i en lederrolle. Han var med i støtteapparatet da Bradley Wiggins vant Tour de France i 2012 og var sportsdirektør da Chris Froome vant fire ganger og Geraint Thomas seiret i 2018. Etter navnebyttet til Ineos ble det ny Tour-triumf for Egan Bernal i fjor.

En rekke sykkelprofiler ytret sin sorg på sosiale medier tirsdag.

– Mine tanker er hos Nicols kone og barn. Han var den snilleste og gladeste fyren jeg kjente og levde alltid livet til det ytterste, skrev Froome.

– Jeg har aldri møtt noen Nico ikke hadde tid for, og jeg har aldri møtt noen som ikke satte ham veldig høyt. Han var en virkelig inspirasjon, skrev Ineos-stjerneskuddet Tao Geoghegan Hart.

Publisert:
  1. Ineos
  2. Sykkel

Mest lest akkurat nå

  1. – Veldig lite igjen til Lyse og eierne etter at staten har tatt meste­parten av inn­tektene

  2. Mistenker nå at alle med inn­reise som er smittet, har omi­kron-varianten

  3. Sjefens hyllest til Thors­tvedt: – Den mest kom­plette spilleren i Bel­gia

  4. Verdens største sjakk­brett kan havne i Stav­anger sent­rum

  5. Viking i dialog med Brentford om Gunnar­sson-kjøp

  6. Stengte Stavanger luft­havn etter mis­tenk­elig funn