Start isolerer laget på Marbella

Skal spille kamper, men unngår all kontakt med omverdenen i Spania.

Start-spillerne ankommer kamparenaen i Marbella.
  • Pål Wollebæk Jørgensen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND/MARBELLA: Det melder klubben på egne hjemmesider.

Start reiste til Marbella torsdag i forrige uke og skal etter planen være i Spania fram til 19. mars. De spiller tre kamper i perioden, blant annet mot Grorud i ettermiddag klokken 16.00. Den går som planlagt, til tross for isolasjonen av spillerne.

Mediesjef i Start, Ole Gerhard Sørensen, presiserer at ingen i Starts reisefølge er syke.

Det har vært et større utbrudd av koronaviruset i Spania de siste dagene. Søndag var 674 personer smittet i Spania. Mandag kveld passerte tallet 1200, ifølge Aftenposten.

Her ankommer Start-trener Joey Hardarson kamparenaen i Marbella.

– Ikke ideelt

«I samråd med vår lege og andre fagpersoner har Start i dag valgt å gjøre en rekke grep for å minimere smittefaren for koronavirus.

Det innebærer at spillere og ledere som nå er i Marbella ikke får omgås andre mennesker, inkludert media. Det jobbes med ulike grep for å minimere kontakten med andre mennesker på hotellet. Media, supportere og andre som ikke tilhører laget oppfordres til å respektere at spillere/trenere ikke ønsker nærkontakt med flere mennesker enn nødvendig», skriver Start i en pressemelding.

Start-trener Joey Hardarson stoppet kjapt opp da han passerte Fædrelandsvennen, men holdt avstand. Start har varslet at spillere og trenere ikke skal ha kontakt med omverden så langt det lar seg gjøre.

– Det er selvfølgelig ikke ideelt med restriksjoner da vi ønsker å være en åpen klubb, men vi må gjøre det vi kan for å unngå smitte både for våre egne og også andre risikogrupper i samfunnet. Med så kort tid til seriestart så tar vi de forholdsreglene vi blir anbefalt av fagkyndig personell, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm til klubbens hjemmeside.

Starts spillere og trenere ankom kamparenaen foran møtet med Grorud tirsdag. De virket ikke særlig preget av isolasjonen og gikk blant annet forbi Fædrelandsvennens utsendte på et par meters avstand.

– Vi må bare følge de rådene vi får fra medisinsk hold. For oss og opplegget vårt har det ikke så mye å si. Vi får trent som normalt, sier Joey Hardarson til Fædrelandsvennen - på noen meters avstand.

Start-legen Espen Johnsen sier det handler om å ta de forholdsreglene man kan.

– Det er for å unngå karante. Det vi gjør er mye av det samme som Folkehelseinstituttet har rådet til, men vi går enda lenger for å sikre oss, sier Johnsen.

Han sier alt av tiltak er og har vært til vurdering, som for eksempel å reise hjem tidligere enn først tenkt. Det er ikke veldig sannsynlig mener Langeland i Start.

– Vi har et godt medisinsk personell som vi rådfører oss med og som gjør at i kan håndtere dette på best mulig måte. Da har vi valgt å isolere oss i best mulig grad. Det er ikke ideelt, men det er rådene vi har fått, sier Langeland til Fædrelandsvennen. 

Langeland sier korona har vært et tema i lang tid i Start og at man også før avreise vurderte om man skulle dra til Spania. 

- Vi må vurdere dette fortløpende. Nå er man i Spania og er isolert og har da gode forhold. Vi har tatt forholdsregler også før dette, sier Langeland. 

Les også

Messi må spille for tomme tribuner i Champions League

Stenger klubbkontorene for besøkende

Start stenger også ned klubblokalene i Kristiansand for besøkende.

Start reiste til Marbella torsdag i forrige uke, og skal etter planen bli på den spanske solkysten til 19. mars. I tillegg til tirsdagens kamp mot Grorud, skal laget etter planen møte Brann og Sogndal underveis i oppholdet.

Fædrelandsvennen er til stede i Marbella, og følger Starts kamp mot Grorud klokken 16.00.

Publisert:
  1. IK Start

Mest lest akkurat nå

  1. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  2. Full fyr i bolighus på Sviland

  3. De har få velferds­ordninger og kjempe­streng abort­lov. Folk fra hele USA strømmer til del­staten

  4. – Sex er breddeidrett hvor penetrasjon ikke er eneste måten å ha sex på

  5. Vårt energisystem er satt på spill

  6. – Mange assosierer funkis med hardt, kaldt, grått og sort. Det trenger ikke være det