Podcast: Fire eksperter og én mosjonist gir deg sine beste løpetips.

I denne podcasten får du ekspertenes beste løpetips. Du får også høre hvordan det går når Håvard Qvenild debuterer som milløper.

  • Anne-Marit Dahl
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

TRONDHEIM: Adresseavisens journalist, Anne-Marit Dahl, ble med mosjonistene da de testet ut årets løype i Trondheim maraton. Nærmere 6000 mosjonister er ventet å løpe en distanse i Trondheim 7. september. Det er solid deltakerrekord.

Håvard Qvenild hadde aldri løpt ei mil sammenhengende før. Han tok utfordringen fra Adresseavisens journalist, Anne-Marit Dahl, på strak arm. I podcasten hører du intervjuet med ham.

Dahl løp den 10,5 kilometer lange runden nær Trondheim sentrum mens hun intervjuet en nybegynner og fem eksperter.

David Folde, Harald Martin Brattbakk, Anne-Marit Dahl, Håvard Qvenild og Theresa Lyng-Jørgensen snakker om den gode løpsopplevelsen i denne podcasten.
Les også

Trondheim maraton knuser deltakerrekorden

I denne podcasten får du høre de beste løpetipsene fra:

Håvard Qvenild. 42-åringen var spent da han stilte til start. Målet hans var å komme seg igjennom mila uten å måtte gå underveis. Han forteller om sine forberedelser og forventninger. (Er med i starten, 29:54 ut i podcasten og til slutt i sendingen).

David Folde. Han er personlig trener og jobber hos treningssenterkjeden 3T. Folde har hjulpet mange mosjonister med å nå sine løpemål. (Er med når det er gått drøyt 13 minutter av podcasten og når podcasten viser 35:20 minutter. )

Silvana Bucher Sandbakk. Hun har doktorgrad i klinisk medisin og er forsker ved Cerg ved NTNU. Er tidligere landslagsløper i langrenn for Sveits og i dag en dyktig motbakkeløper. (Hør henne 44:57 minutter ut i podcasten.)

Silvana Bucher Sandbakk forsker på effekten av god kondisjon. Hun er ivrig løper og har gode tips til den som vil forbedre utholdenheten sin.

Harald Martin Brattbakk. Tidligere fotballproff og måltyv for Rosenborg. Skal løpe New York Maraton i november. (Hør Brattbakk 56:22 minutter ut i podcasten.)

Interessen for gateløp er stor i Norge. Under årets Trondheim maraton blir det ny deltakerrekord, og nesten 200 løpere ble med på en felles gjennomløping av traseen nylig.
Harald Martin Brattbakk skal løpe New York Maraton i november. Han er godt i gang med forberedelsene og deler sine tips i denne podcasten.

Theresa Lyng-Jørgensen. Vant Trondheim maraton i 2018. (Hør henne 1:05:43 minutter ut i podcasten.)

Slik lytter du

Denne løpepodden hører du ved å klikke på bildet øverst i saken, eller ved å klikke akkurat her.

Publisert:
  1. Mosjon
  2. Løping
  3. Trening

Mest lest akkurat nå

  1. Helsetilsynet: Legen og kommunen brøt loven i Sirdal-saken

  2. Måtte vente i timevis for legetilsyn til sønnen (13 måneder): – Det var skikkelig skremmende

  3. Noen pensjonister spiller golf. Terje Sjeggestad (70) venter barn – igjen

  4. Sykkelritt sperret beboere inne i timevis i helgen

  5. To ganger fikk ekte­paret fra Jæren nei til å adoptere. Likevel dro de til Sør-Korea og hentet et barn

  6. Tror mennene som er siktet for gigantbedrageri i Stavanger vil forsøke å flykte