Hammerseng-Edin fikk «drømmejobben»

Gro Hammerseng-Edin begynner i ny jobb som sportskommentator i TV 2 i mars. Den tidligere håndballstjernen kaller det en drømmejobb.

Gro Hammerseng-Edin blir sportskommentator i TV 2.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Rett over nyttår utlyste TV 2 en sportskommentatorstilling, og mandag melder TV-kanalen at Gro Hammerseng-Edin er ansatt i jobben.

– Gro imponerer med tydelige holdninger og klare meninger i viktige verdispørsmål som bør prege debatten i norsk og internasjonal idrett i årene som kommer. TV 2 ønsker en sterk stemme i dette ordskiftet, og med Gro får vi nettopp det, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i en pressemelding.

Hammerseng-Edin ser fram til å kunne bruke stemmen sin til å ta opp viktige verdispørsmål.

– En drømmejobb i mine øyne, sier 39-åringen, som har 20 års erfaring som toppidrettsutøver.

I tillegg har den tidligere landslagskapteinen utdanning innen journalistikk, økonomi, kultur- og samfunnsfag. Etter at hun la opp som håndballspiller, har hun blant annet brukt tiden sin som forfatter, foredragsholder, studioekspert og ekspertkommentator.

– Jeg har et sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt, sier Hammerseng-Edin i pressemeldingen.

Hun starter i rollen som sportskommentator 16. mars og skal blant annet jobbe tett med kanalens team for undersøkende journalistikk. Hun vil også i fortsettelsen være en del av TV 2s håndballdekning.

Publisert: