Viking-bloggen: Et soleklart førstevalg eller to jevngode keepere?

Hva er best? spør Hans Petter Jørgensen.

Arild Østbø kjemper om keeperplassen i Viking med Iven Austbø. Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX

 • Hans Petter Jørgensen
Publisert: Publisert:

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Jeg tror de fleste vil være enige i at enhver klubb ønsker seg et klart førstevalg mellom stengene. Slik har da også Viking hatt det i mange år, sist når Rune Almenning Jarstein var nummer 1 både på klubb— og landslag.Etter at Jarstein dro til Berlin var det Arild Østbø klubben skulle satse på. Samtidig ble Iven Austbø hentet tilbake fra Sandefjord som en utfordrer. Østbø sto godt frem til han skadet seg i bortekampen mot Start. Iven Austbø kom inn, og klarte seg bra helt til Østbø var skadefri. Resten av sesongen var det en jevn kamp mellom de to keeperne, men Austbø vant plassen tilbake mot slutten av sesongen. Det skjedde i en høstsesong hvor keeperne slet like tungt som resten av laget.

Står likt

Foran denne sesongen står Austbø og Østbø likt. Jeg ser at noen mener denne konkurransen ikke er heldig, og at fighten mellom keeperne vil føre til høye skuldre og ditto feilprosent. Etter min mening er dette en konkurransesituasjon eliteutøvere må tåle. Jeg tror også både Arild og Iven lever greit med konkurransen. Dette er noe slike spillere har levd med i mange år.

Når det er sagt bør Jonevret og co snart bestemme seg. Selv om keeperne må tåle konkurranse, er det også slik at en keeper trenger tillit. Etter treningskampen mot Sandnes Ulf på lørdag gjenstår det to treningskamper til mot RBK og Start. Det bør bety at lørdagens kamp er siste anledning til å eksperimentere, og at det gjøres et valg på keeperplassen.

Jeg syntes det er vanskelig å velge mellom keeperne våre. For øyeblikket virker gjerne Iven Austbø som det trygge valget. Han har en annen rutine enn det Østbø har, og han har større rekkevidde. Austbø må vel kalles en stødig allround-keeper uten ekstreme ferdigheter.

Arild Østbø kan ikke gjøre så mye med høyden over havet, og vil derfor alltid få spørsmål knyttet til rekkevidden sin. Østbø har sin styrke på streken og er en reaksjonssterk målvakt. Utfordringen er feltarbeidet.

Det kan godt være at verken Østbø eller Austbø har samme potensiale som Jarstein, men vi skal også huske at landslagskeeper Jarstein brukte tid på å bli varm i trøya. Når trenerteamet ender på et valg så bør denne keeperen få tillit over tid. Samtidig som den samme keeperen vet at det sitter en tøff konkurrent på benken. Det er en fordel fremfor å ha en soleklar førstekeeper i stallen.

Hva mener du? Østbø eller Austbø?

Les også

 1. Keepersituasjonen bør bekymre Viking

 2. Viking styrer mot rød sone

 3. Valgkomiteen bøyer ikke av for aksjonærpress

Publisert:
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Viking FK

Mest lest akkurat nå

 1. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner

 2. Borghild Fiskå er død

 3. Melby: Mutert virus gjør at full stenging av skoler ikke lenger er uaktuelt – men vil unngå det

 4. Veronica Simoné Fjeld hardt ut mot Isabel Raad

 5. Mobil- og bredbåndsnettet skal være tilbake i Sirdal

 6. Da strømmen ble borte i kraftbygda Sirdal