Rekdal regner ikke med Moa før neste år

Vålerengas hjemvendte spiss Moa er skadet på ubestemt tid. Vålerenga forbereder sesonginnspurten uten 29-åringen.

SKADET: Kjetil Rekdal må kanskje klare seg uten Mohammed Abdellaoue resten av sesongen. Foto: NTB scanpix

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mohammed «Moa» Abdellaoue ble i sommervinduet hentet hjem til Oslo og Vålerenga etter et par tunge sesonger i tysk Bundesliga.

I sin fjerde kamp for Vålerenga kom målet, da Viking slo VIF 4-2 på Ullevaal for snart 14 dager siden. Men da kom også skaden. En strekk i leggen som satte en stopper for utviklingen han har hatt etter comebacket på Oslo øst.

Trener Kjetil Rekdal må klare seg uten spissen i kveldens kamp mot Start på Ullevaal, og forbereder seg på at han ikke får særlig nytte av den tidligere landslagsspissen før neste sesong.

— Han spiller ikke mot Start, neppe mot Bodø/Glimt i runden etter, så får vi se hva som er status når vi møter Sarpsborg etter landskamppausen. Men vi vet ikke når han er klar før han prøver seg på trening igjen. Vi er litt usikre på omfanget av skaden. Men signalene sier at det ikke er så alvorlig som vi først fryktet, sier Rekdal til Aftenposten.

FØLG VIF-START DIREKTE Kl. 19 I KVELD!

Likevel er det andre som må dra lasset i høstinnspurten, hvor Vålerenga skal forsøke å klatre tilbake i medaljekampen som de tidligere i høst forsvant ut av.

— Det er selvfølgelig kjedelig både for Moa og for oss at han ble skadet. Det setter utviklingen hans litt på vent. Moa har vært eksemplarisk etter at han kom tilbake. Han har vært med på alt, trent knallhardt og stått på. Og nivået hans har hele tiden blitt høyere. Og skaden kom ut av det blå. Det er ofte i motgang og når marginene går i mot at sånne ting kan dukke opp. Pilen hans pekte oppover.

— Håpet var at han med sin erfaring med litt kamptrening kunne begynne å levere for oss allerede i høst. Og det gjorde han for så vidt også, men da kom skaden. Nå tror jeg vi skal gi ham en god oppkjøring til neste sesong, så kommer vi til å få fullt utbytte av ham, sier Vålerengas trener.

Les også

- Start-trenger poeng, og kommer for å få med seg noe

Start kjemper for å holde klubben flytende i eliteserien når de to lagene møtes på landskamparenaen i kveld. Vålerenga for sin side vil bygge videre på borteseieren over Mjøndalen sist.

— Den seieren ga oss en selvtillit og en ro som gir trygghet inn mot denne kampen. Vi må bare glemme alle visjoner og konsentrere oss om en ting av gangen. Nå skal vi prøve å slå Start, så skal vi forsøke å slå Bodø/Glimt etter det. Vi må vinne flest mulig kamper, så får vi se hvor det ender, sier Rekdal.

Kampstart på Ullevaal er klokken 19. Du følger kampen direkte her!

Les også

 1. Borgersen måtte vrake to a-lagsspillere

 2. Jääger med drømmereprise

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. IK Start
 4. Mohammed Abdellaoue

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt26232190296171
2Molde26172765313453
3Vålerenga26137642301246
4Rosenborg26136746331345
5Kristiansund261110549361343
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ny studie på demens: – Funnene er oppsiktsvekkende

 2. Volden på Vaulen badeplass: Tre gutter tiltalt etter at 15-åring ble slått bevisstløs

 3. Fjell­bygda nektet å dø. Nå har de store planer

 4. Mann pågrepet - viste frem våpen på utested

 5. Hver kveld klemmer hun hode­puten til Maria og sier god natt til en datter som ikke lenger lever

 6. «Dette går ikke, Viking. Berntsen kan ikke få en slik avskjed»