Superduoen sørget for åtte poengs luke for Leicester

Riyad Mahrez og Jamie Vardy sendte Leicester nærmere Premier League-gullet.

EKSTASE: Riyad Mahrez feirer sammen med Jamie Vardy som slo målgivende på 1-0-målet.
 • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Med 1-0-seier borte mot Crystal Palace sikret Leicester seg åtte poengs luke ned til Tottenham før London-lagets hjemmekamp mot Bournemouth søndag.

Arsenal slo Everton 2-0 tidligere lørdag, men er hele 11 poeng bak Leicester som stormer mot et historisk Premier League-trofé.

— Det var en veldig vanskelig bortekamp. Deilig med tre poeng, sier Mahrez i et intervju vist på TV 2 Sport Premium.

— Det nærmer seg, men det er fortsatt syv kamper som gjenstår. Nå må vi bare fortsette på samme måte, sier Leicesters matchvinner.

Vardy tilrettelegger

Formsvake Palace burde være en overkommelig oppgave for Leicester. Og Riyad Mahrez, som har vært en åpenbaring for serielederen denne sesongen, kunne fort ha gitt gjestene ledelsen etter 18 minutter. Danny Drinkwater slo en glimrende pasning som gjorde at Mahrez kom alene med keeper, men Wayne Hennessey gjorde seg stor og hindret scoring.

Palace var godt med i kampen og kunne tatt ledelsen etter en halvtime. Yannick Bolasie la inn fra venstre, og på motsatt side sto en umarkert Zaha. Han klarte imidlertid ikke å få ballen på mål.

Det gjorde derimot Mahrez etter 34 minutter. Samarbeidet med Jamie Vardy har fungert utmerket denne sesongen, og det var Vardy som var tilrettelegger på 0-1 med et flatt innlegg i feltet som 25-åringen dunket i nettet.

Palace nær poeng

Dermed ledet gjestene 1-0 ved pause, og Claudio Ranieris lag hadde fått det målet de trengte.

1-0 ble det også i forrige kamp mot Newcastle. Da imponerte ikke Leicester mange, men de holdt nullen og tok tre poeng. Det er ofte en god kombinasjon, så også mot Palace lørdag.

Palace hadde flere sjanser til å utlikne, blant annet et tverrliggerskudd på overtid. Men Leicester kan ta påske med en herlig luke ned til Tottenham, uansett utfall søndag.

— Leicester har en fin balanse i laget. De vil bli vanskelige å ta igjen, og de vil være verdige vinnere av ligaen, sier Crystal Palace-manager Alan Pardew ifølge BBC.

Fabregas reddet Chelsea

TO MÅL: Cesc Fabregas sørget for at det endte 2-2 på Stamford Bridge.

West Ham ville med borteseier mot Chelsea gå opp på en imponerende 4. plass, og det startet bra på Stamford Bridge da Manuel Lanzini ordnet 1-0 til Hammers. Et mål fra Cesc Fabregas like før pause gjorde at det sto 1-1 ved halv tid.Andy Carroll sørget for ny West Ham-ledelse etter drøye timen. Men nok en gang skulle Chelsea slå tilbake. Fabregas ble tomålsscorer da han ordnet 2-2 fra straffemerket like før slutt.

Dermed beholder Manchester City fjerdeplassen foran søndagens byderby mot United. Men West Ham er for fullt med i kampen om en Champions League-billett.

Nitrist for Aston Villa

I nedrykksstriden tok Norwich en særdeles viktig 1-0-seier borte mot West Bromwich. Poengene sendte Norwich over streken, mens Sunderland er på nedrykksplass sammen med Newcastle og Aston Villa.

Villa jaktet desperat tre poeng borte mot Swansea lørdag kveld, men det ble 0-1-tap i Wales etter scoring av Federico Fernandez.

Tabelljumbo Villa har dermed 13 poeng opp til trygg plass med syv kamper igjen å spille. Neste sesong venter trolig lag som Brentford og Huddersfield, og gamle storheter som Nottingham Forest og Leeds.

Les også

 1. Arsenal holder liv i titteldrømmen - senket Everton på bortebane

 2. Norske tallknusere har regnet ut Leicesters gullsjanse: Så nærme er vi et engelsk fotballmirakel

 3. Nå har Leicester flere engelske landslagsspillere enn Manchester United

 4. Denne sensasjonsgjengen lar seg ikke stoppe

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Crystal Palace FC
 4. Leicester City FC
 5. Jamie Vardy

Premier League

SVUTMP
1Liverpool64201541114
2Manchester City64111211113
3Chelsea64111221013
4Manchester United6411135813
5Everton6411127513
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Da den hostende babyen ble lagt inn, ble legene forbløffet. 2000–4000 små barn kan bli innlagt i Norge i vinter, tror FHI

 2. Det moren hørte gjennom døren avdekket et pedofilt nettverk gjennom 20 år

 3. Båt på grunn ved Sandøya i Stavanger

 4. Uten­landske nyhets­byråer om Norges gjen­åpnings­helg: – Volde­lige kamper og opp­tøyer

 5. Hyllet Viking-innbytterne etter Molde-poeng: – Impon­erende

 6. Dobbelt­draps­dømt (20) døde i fengsel