Berisha-brødrene kan glippe for Høgmo

Valon og Veton Berisha gleder seg over at Kosovo får kjempe om EM— og VM-spill. Det kan skape hodebry for landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Valon (t.v.) og Veton Berisha kan droppe Norge dersom de får en forespørsel fra Kosovo.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

For selv med 18 A-landskamper for Norge er det ikke sikkert at Høgmo får beholde Valon Berisha, eller lillebror Veton — som får sin debut mot Portugal søndag.

— Jeg har ikke vurdert det hittil, men det kommer garantert spørsmål om jeg vil gjøre det, sier tidligere Viking-spiller Veton Berisha til NTB.

— Jeg har ikke tatt stilling til det ennå, fortsetter Greuther Fürth-spilleren.

Brødrene kan forsvinne fra Høgmos landslag, slik Bersant Celina har bestemt seg for å gjøre.

— Siden Kosovo er blitt et (godkjent) landslag nå, er ingen (spillere) låst. Alle kan velge å spille for Kosovo, til og med Valon, som har spilt for Norge, sier Veton Berisha.

FLERE AKTUELLE SPORTSSAKER:

Les også

Ada Hegerberg og Lyon vant Champions League: - Den største dagen i mitt liv

Les også

Samuelsen (19) hentet inn i landslagstroppen

Les også

Høgmo roser Joshua King: - Du ser han har spilt mye i Premier League

Les også

Nadal nådde milepæl da han gikk videre i Roland Garros

Les også

- Det var som om jeg fikk et stort hull i hjertet da Alex døde

Kan føre landet videre

Storebror Valon sier ingenting er bestemt, men at Norge akkurat nå har hovedfokuset.

– Det er ikke noe jeg har tatt stilling til. Det er noe vi har satt på vent. Vi er her, på landslaget til Norge. Det er det vi tenker og der hvor hodene våre er nå. Det er ikke noe vi har tenkt spesielt mye på, sier Salzburg-angriperen.

Det er liten tvil om at de tidligere Viking-brødrene er stolte over at landet der foreldrene en gang kom fra har fått fullverdig landslagsstatus.

— Veldig kjekt for landet og laget å komme inn i UEFA- og FIFA-spill og få opp et godt landslag. Forhåpentlig gjør de det bra i framtiden, sier storebror Valon.

Kosovo erklærte seg selvstendig fra Serbia i 2008, men har kjempet en lang og hard kamp for å få lov til å delta i kvalifiseringer til EM- og VM-sluttspill.

— Det betyr mye for landet. Det er noe de har kjempet sykt mye for siden de ble selvstendig republikk, spesielt for ungdommen der nede som får vise seg fram og kanskje komme ut og bli utenlandsproffer. Det er det aller beste med det. Alle følger med på fotball. Fotball kan være med å føre landet videre, sier brødrene tydelig stolt.

Hardtarbeidende foreldre

De mener de også har hentet litt av mentaliteten til å lykkes på banen fra foreldrenes hjemland.

— Vi har den samme go-en, den samme mentaliteten. Du vil alltid gi alt, det ligger i blodet. Det kommer fra hardtarbeidende foreldre, som kommer fra vanskelige arbeidsforhold i Kosovo. Det har de gitt til oss, sier duoen som trolig bekler hver sin kant mot Portugal søndag.

For landslagssjef Per-Mathias Høgmo handler trolig mye om å overbevise brødrene om at begge har en stor framtid for Norge.

Vanligvis er det nesten umulig å bytte landslag etter å ha spilt tellende kamp for A-landslaget, men det er gjort unntak for Kosovo-aktuelle spillere som har spilt for andre landslags før nasjonen fikk delta i obligatoriske turneringer. (©NTB)

Publisert: