UEFA gjør endring i Nations League. Det er godt nytt for Norge.

Norges landslag i fotball kan se fram til litt enklere motstand i neste års Nations League etter at UEFA-styret har endret formatet for turneringen.

Publisert: Publisert:

Martin Ødegaard og resten av landslaget ligger an til å få mer overkommelig motstand i neste års Nations League etter at UEFA-styret endret formatet. Samtidig forsvant utsikten til Nations League-kamp mot en storhet som Tyskland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

  • NTB

Det nye formatet ble vedtatt under tirsdagens styremøte i Ljubljana, og det innebærer at det blir fire lag i hver gruppe også i A-divisjonen.

Tyskland, Kroatia, Polen og Island hadde egentlig rykket ned til B-divisjonen og var mulige motstandere for Norge, men nå fortsetter de likevel i A.

Som mulige rivaler for Norge høsten 2020 erstattes de av Bulgaria, Israel, Ungarn og Romania, som opprinnelig skulle spille i C-divisjonen.

  • LEST DENNE? Norge må spille for tomme tribuner i EM-kvaliken

Endringen gjør at det i både A-, B- og C-divisjonen blir fire grupper med fire lag i hver. D-divisjonen vil bestå av bare sju lag, som fordeles i én gruppe med fire og én med tre lag.

Bakgrunnen for endringen er at man ytterligere vil kutte ned antall vanlige landskamper og erstatte dem med turneringskamper.

Fordi det i fjor høst var bare tre lag per gruppe i A-divisjonen, spilte disse nasjonene vanlige landskamper på noen av datoene da andre lag spilte Nations League.

Lagene

Trekningen for neste års Nations League vil foretas i Amsterdam 3. mars i forbindelse med UEFA-kongressen.

Dette er lagene i A-divisjonen: Portugal, Nederland, England, Sveits, Belgia, Frankrike, Spania, Italia, Bosnia-Hercegovina, Ukraina, Danmark, Sverige, Kroatia, Polen, Tyskland, Island.

B-divisjonen: Russland, Østerrike, Wales, Tsjekkia, Skottland, Norge, Serbia, Finland, Slovakia, Tyrkia, Irland, Nord-Irland, Bulgaria, Israel, Ungarn, Romania.

C-divisjonen: Hellas, Albania, Montenegro, Georgia, Nord-Makedonia, Kosovo, Hviterussland, Kypros, Estland, Slovenia, Litauen, Luxembourg, Armenia, Aserbajdsjan, Kasakhstan, Moldova.

D-divisjonen: Gibraltar, Færøyene, Latvia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino.

Les også

Svenskene var langt nede etter det norske «sjokket»: – Pinlig for nasjonen

«Conference League»

Under tirsdagens styremøte ble det også truffet en rekke andre avgjørelser. Blant annet ble det vedtatt å innføre videodømming (VAR) i Europa League fra utslagsrundene, og i kvinnenes Champions League-finale, samt i kvinnenes EM-sluttspill i 2021.

Navnet på den tredje europacupturneringen som skal startes i 2021 ble «UEFA Europa Conference League», og kampene skal spilles torsdager med avspark 18.45 og 21.00, akkurat som Europa League. 18.45 skal også bli avsparktid for tidligkamper i Champions League, mot 18.55 i dag.

UEFA-styret vedtok trekningsprosedyre for Nations League-omspillet om EM-plasser, og for trekningen av selve EM-sluttspillet. Dessuten ble alle UEFAs 55 medlemsnasjoner anmodet om ikke å la sine landslag eller klubblag spille kamper i land der kvinner har begrenset adgang til tribunene.

Det ble også foretatt en rekke tildelinger, blant annet mesterligafinalen menn i 2021 til St. Petersburg, i 2022 til München og i 2023 til London (Wembley), europaligafinalen i 2021 til Sevilla (Sánchez Pizjuán). Supercupen i 2021 til Belfast.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stupebrett i Stavanger ble fjernet umiddelbart etter dybdemåling

  2. Forbrukerrådet frykter uforståelig nettleie for folk

  3. Byfjordtunnelen er åpen for fri ferdsel igjen

  4. Her kjører 7000 biler i døgnet på en bru der det bare er plass til en bil om gangen

  5. Gjestene strømmer til fra hele verden. Noen hater ham intenst for nettopp det

  6. 37 koronasmittede pasienter innlagt på norske sykehus

  1. Norges herrelandslag i fotball
  2. Nations League