Premier League-oppholdet ble et mareritt for Sørloth. Nå har britisk avis ham på liste med mange klassespillere.

The Guardian mener at nordmannen har blomstret i Tyrkia.

Publisert: Publisert:

Alexander Sørloth fikk det tungt i Crystal Palace. Britiske medier har merket seg suksessen han har hatt i Tyrkia. Foto: PETER POWELL / Reuters / NTB scanpix

 • Bernhard Veland

Sørloth er et brennhett navn i tyrkisk fotball etter en eventyrlig sesong så langt. 19 mål på 26 kamper gjør at han nærmer seg klubblegenden Shota Arveladze på listen over mestscorende utledninger i Trabzonspor.

Historien var en ganske annen i tiden i Crystal Palace. Fire kamper fikk nordmannen i Premier League. Sørloth scoret ikke i noen av dem, og har siden ikke fått sjansen fra start i ligaen. Sørloths tyrkiske suksess har blitt lagt merke til også i England, der avisen The Guardian har spissen på en liste over spillere som har blomstret - etter at de forlot England.

Les også

Spansk storavis: Dersom stjernen går, spiller Ødegaard for Real Madrid neste sesong

Ett mål i England - toppscorer Tyrkia

«Nordmannen roste klubben (Crystal Palace) for å være ambisiøs og ta godt vare på sine spillere da han signerte i januar 2018, men etter fire kamper uten mål, ble han droppet, og skulle aldri starte en Premier League-kamp igjen. Men en spiller som kun scoret ett mål her i landet, i ligacupen mot Swansea, har blitt toppscorer i Tyrkia», skriver Guardian.

Mathias Normann gikk fra Brighton til Rostov. Foto: Fredrik Hagen

Sørloth får selskap av en annen Normann - Mathias - som via Molde endte opp i den russiske toppklubben Rostov, uten noen gang å ha vært i nærheten av Brightons førstelag.

Listen for øvrig er full av spillere som ikke ble ansett som gode nok for Premier League, men som har fortsatt karrierene i storklubber som Lazio, Fiorentina og Werder Bremen.

Les også

Her skal hun ta rekorden til Grete Waitz. Helt alene – uten publikum

Tilbake i Tyrkia

Da fotballen ble satt på pause som følge av viruskrisen, reiste trønderen hjem til Norge, men nå er han tilbake i Tyrkia.

Trabzonspor informerer alle sine ivrige følgere om at målmaskinen er tilbake på tyrkisk jord. I en egen oppdatering på klubbens nettsider står det:

«Spilleren vår, Alexander Sørloth, som reiste til Norge med spesialtillatelse, gikk i karantene da han ankom fra sitt hjemland Norge til Trabzon på et privatfly klokken 22.10 i kveld».

Meldingen ble lagt ut få minutter etter at Sørloth landet på tyrkisk jord onsdag. Trabzonspor låner Sørloth fra Crystal Palace ut sesongen.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ryfylketunnelen måtte stenge et felt på grunn av tysk sykkel­turist

 2. – Stigende smittetrend for Sandnes

 3. Lav tillit blant nordmenn til at folk følger smittevern­råd

 4. Countryartist gikk seg bort på sin egen tomt – måtte reddes ut av politiet

 5. Rogalands verste ras-strekning: – Jeg føler det på kroppen hver dag

 6. Barnehage­ansatt i Stavanger korona­smittet – 16 i karantene

 1. Trabzonspor
 2. Alexander Sørloth
 3. Fotball
 4. Premier League