Islands kommentatorprofil fikk sparken i fotballklubben

Guðmundur Benediktsson måtte gå på dagen.

Kommentatoren på islandsk TV, Gudmundur Benediktsson, tok fullstendig av da Arnór Ingvi Traustason satte inn seiersmålet i 2-1-seieren mot Østerrike onsdag.
  • Erli Berg Daneshmand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Klippet av kommentatoren som jubler til stemmen brister, har gjort Guðmundur Benediktsson kjent langt utenfor Islands grenser den siste uken. Gledesutbruddet har flere millioner visninger på nettet.

— Du går bare inn i en slags transe og forlater kroppen, og da skjønner du ikke hva som skjer rundt deg. Men da jeg avsluttet sendingen skjønte at de rundt meg var ganske oppgitte over meg, det må jeg bare innrømme, fortalte kommentatoren etterpå.

Her kan du lese oversettelsen av hva han ord for ord da Island sikret 2-1-seieren over Østerrike og videre avansement i EM.

Landslagssuksessen står likevel i sterk kontrast til hans egen nedtur på hjemmebane.

Ved siden av rollen i TV-kanalen Stöð 2, har mannen islendingene kaller «Gummi Ben» jobbet som assistenttrener for KR Reykjavik.

Torsdag tapte topserielaget igjen. Det fikk klubbledelsen til å miste tålmodigheten med trenerteamet. Både Benediktsson og hovedtrener Jarni Gudjonsson Eggert må gå på dagen, heter det i en pressemelding på KR Reykjaviks hjemmeside.

«Vi er best i verden!»

Neste oppgave for Island er England i Nice mandag. Da har forhåpentlig Benediktsson fått igjen stemmen, og kanskje er det hans tur til å ta en Bjørge Lillelien:

«Vi er best i verden! Vi er best i verden! Vi har slått England, kjempers fødeland», ropte Lillelien. Gjennopplev det magiske Lillelien-klippet her!

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes:

Les også

  1. Dette sa islendingen i det elleville klippet som går verden rundt: «Stemmen min er borte, men det spiller ingen rolle»

  2. Islendingen om jubelen som går verden rundt: - En ut-av-kroppen-opplevelse

Publisert:
  1. Fotball-EM

Mest lest akkurat nå

  1. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

  2. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

  3. Frelsesarmeen beholder arven fra Inger-Tones adoptivmor

  4. 117 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  5. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  6. Tar farvel med hjemmefansen: – Det blir emosjonelt