Zlatan takket for seg med to mål og cuptittel

Zlatan Ibrahimovic scoret to mål og la opp til et tredje i sin siste kamp for Paris Saint-Germain. Det ga 4-2-seier over Marseille i cupfinalen.

Zlatan Ibrahimovic jubler for scoring i sin siste kamp for Paris Saint-Germain, da Marseille ble slått 4-2 i cupfinalen lørdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

PSGs erkerival hang lenge med i finalen mot den suverene seriemesteren og ligacupvinneren, som var ute etter å fullføre en nasjonal trippeltriumf. Blaise Matuidi ga riktig nok PSG en tidlig ledelse på Stade de France, men innleide Florian Thauvin utlignet før det var spilt et kvarter.

Det var uavgjort til pause, men tidlig i annen omgang ble Matuidi felt av Nicolas Nkoulou, og Ibrahimovic omsatte straffesparket i en ledelse PSG aldri skulle gi fra seg.

I det 57. minutt serverte svensken Edinson Cavani ballen på sølvfat, og uruguayaneren satte inn 3-1. Ibrahimovic gjorde selv 4-1 med sitt 156. og siste mål for klubben. Det kom åtte minutter før full tid.

Michy Batshuayi scoret et trøstemål for Marseille, men finalen var avgjort, og Ibrahimovic ble byttet ut rett før slutt.

— Dette er følelsesmessig etter fire år med glede, meldte Ibrahimovic før kampen på sin app. - Jeg kom som en konge og reiser som en legende, uttrykte han med vanlig beskjedenhet da han nylig offentliggjorde at han forlater PSG, og det er vanskelig å være uenig.

På fire sesonger ble det like mange seriegull, og i tillegg sju cuptrofeer i tillegg til flere målrekorder. Den siste slo han med sine mål lørdag. Med 38 mål på en sesong forbedret han klubbrekorden til Carlos Bianchi på 37, satt for 38 år siden.

Bare i mesterligaen er den store suksessen uteblitt. (©NTB)

Det har vært en innholdsrik sportslørdag. Les flere saker her:

Les også

 1. Guardiola tok til tårene da Bayern ble cupmester etter straffedrama

 2. BBC: - Mourinho blir ny United-manager

 3. Solskjær benket matchvinneren mot Brann: - Vi har hatt litt problemer internt

Publisert:
 1. Fransk fotball
 2. Paris Saint-Germain
 3. Zlatan Ibrahimovic

Mest lest akkurat nå

 1. 41 smittet på bedehus-basar

 2. Endrer undervisningen for konfirmanter etter sterke reaksjoner

 3. Aftenbladet erfarer: Påbud om munnbind kan bli innført på Nord-Jæren

 4. Vernede sjø­hus i Øster­våg kan rives

 5. Torsdagens Oilers-storkamp utsatt: – Kom ut av ingenting

 6. To spillere ferdige i Sandnes Ulf: – Vemodig