City vil gi Celina lang kontrakt

19-åringen fra Drammen kan komme til å starte mot Chelsea søndag.

STORT TALENT: Bersant Celina, oppvokst i Drammen, i aksjon for Manchester City i Premier League.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Bersant Celina (19) har fått spilletid både i 3. og 4. runde i FA-cupen. Nå kan buskerudgutten få sjansen i supermøtet med Chelsea søndag.

Midtbanespilleren gjør sitt første store intervju med en engelsk avis denne uken. Overfor The Independent forteller Celina litt om hverdagen i en av verdens største fotballklubber.

Avisen skriver at City håper å sikre seg 19-åringen for fem og et halvt nye år. Det er en tillitserklæring til spilleren som nylig fikk sin debut i Premier League. I vinter skal Celtic, Middlesbrough og Derby alle ha ønsket seg spilleren på lån.

Da satte manager Manuel Pellegrini ned foten. Med skader på stjerner som Samir Nasri og Kevin de Bruyne trenger City kreative midtbanespillere.

— Jeg er veldig takknemlig. Jeg liker ham veldig godt, og har et inntrykk av at han liker meg også. Han sier at jeg ikke trenger å vise fram mine ferdigheter, for det gjør meg ikke til en bedre spiller. Han sier at jeg skal gjøre alt enkelt og ikke miste ballen, sier Celina om forholdet til Pellegrini, som slutter etter sesongen.

Les også

NFF: - Celina krevde spilletid for Norge

Les også

Celina avviser krav om spilletid

Les også

«Flagget på brystet er ikke der for din CV, du representerer en nasjon»

Droppet Norge

19-åringen forteller i intervjuet med Independent at han jobber med detaljer i sitt spill og ikke minst har ting å bedre i sitt defensive spill.

— Jeg mister ikke ballen ofte. Jeg har god teknikk. Jeg vet hva jeg kan gjøre med ballen. Og tar jeg de rette valgene, klarer ikke forsvarerne å komme tett oppi meg, sier Celina.

Norsk fotball kan ha rotet vekk et enormt talent. Celina har valgt å spille for Kosovo, hvor han ble født. De siste ukene har det vært en opphetet debatt rundt det valget.

— Jeg vokste opp i Norge og ønsket alltid å spille for Norge, sier Celina.

Slik blir det ikke. Nå skal Celina gjøre alt for å bygge opp Kosovo til å bli et respektert landslag.

— Jeg ønsker å spille for dem slik at jeg kan hjelpe til med å bygge landet og et godt landslag. Alle land bør ha et landslag. Jeg vet at alle i landet vil heie på oss, sier Celina.

(©NTB)

Publisert: