Selskap begjærer sykkel-VM konkurs

– Vi håper dette medfører at vi får pengene våre, sier daglig leder Birger Hungerholdt i Interspons.

KONKURS: Interspons har begjært arrangørselskapet Bergen 2017 AS konkurs.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Selskapet Interspons har begjært VM-arrangøren Bergen 2017 AS konkurs. Det forteller daglig leder Birger Hungerholdt torsdag ettermiddag.

– Vi har fått bekreftet at Bergen tingrett mottok konkursbegjæringen fra oss i dag. Det blir rettsmøte 12. mars, sier han.

Hungerholdt varslet tidlig i januar at de vurderte konkursbegjæring. Den gang sendte de konkursvarsel til Bergen 2017. I tillegg stilte de seks spørsmål de krevde svar på for å la være å levere konkursbegjæring.

Først tirsdag denne uken tok styret i selskapet den endelige avgjørelsen.

BT får bekreftet fra Bergen tingrett at konkursbegjæringen er mottatt.

TÅLMODIGHETEN SLUTT: – Vi håper at dette medfører at vi får pengene våre. Får vi ikke pengene våre, så blir det i alle fall behandlet på en korrekt måte, sier Hungerholdt.

Styreleder: – Svært overraskende

Interspons har et utestående krav på rundt 1,8 millioner kroner til Bergen 2017. Under sykkel-VM formidlet selskapet sponsoravtaler for VM-arrangøren.

– Vi håper at dette medfører at vi får pengene våre. Og får vi ikke pengene våre, så blir det i alle fall behandlet på en korrekt måte. Vi ønsker en avklaring i saken, og den har vi ikke fått til nå, sier Hungerholdt.

Styreleder Mona Hellesnes synes det er beklagelig at Interspons har begjært dem konkurs.

Hun understreker at styret har jobbet dugnad, kvelder og helger, for å finne løsninger som gjør at kreditorene skal få tilbake så mye som overhodet mulig.

– Derfor er det svært overraskende at Interspons nå velger en løsning som vil påføre dem størst mulig tap. Dette vil også de andre kreditorene tape på.

BT har prøvd å kontakte tidligere daglig leder Harald Tiedemann Hansen, uten hell.

– Hva ønsker de å oppnå?

Ikke alle kreditorer er enig i at konkursbegjæring er en god idé.

– Jeg forstår ikke hvorfor de gjør dette. Hva er det de ønsker å oppnå? Dette er det oss kredtiorer som taper penger på, sier Espen Hansen i Flex reklame.

Bortsett fra konkursrammede Possibility AS, er Flex Reklame AS den største private kreditoren til Bergen 2017, med et krav på rundt 2,8 millioner kroner.

– Jeg skjønner at de er forbanna. Det er vi jo alle. Men å begjære sykkel-VM konkurs hjelper ikke saken vår, sier Hansen.

Like før jul i fjor sendte Bergen 2017 et brev til kreditorene. Der informerte de at prosessen ville ta tid, men at de hadde et mål om å komme i havn med en avtale i løpet av første kvartal 2018.

STYRELEDER: Mona Hellesnes i Bergen 2017 AS.

Svære krav mot selskapet

Konkurs har vært faretruende nært lenge. Underdekningen i arrangørselskapet er på rundt 60 millioner kroner.

Selv har Bergen 2017 AS bestridet mange av kravene som er rettet mot dem.

I desember ble den foreløpige oversikten over gjelden til sykkel-VM presentert. Da var det kommet krav på nærmere 80 millioner kroner.

I tillegg kommer inkassokravene mot Bergen 2017 AS, som i slutten av januar hadde nådd 39 i tallet.

De største kreditorene er Det internasjonale sykkelforbundet, Vest politidistrikt og Possibility AS, eventselskapet som gikk konkurs i begynnelsen av februar.

Se liste over kreditorer under.

Mener de taper på dette

For Hungerholdt og Interspons ble det altså for lenge å vente.

– Dessverre finnes det ikke noe «quick-fix», men vi er i veldig gode prosesser og hadde håpet å gå ut med ny informasjon i nær fremtid, sier styrelederen.

Interspons jobbet som nevnt med å formidle sponsoravtaler for sykkel-VM. Med den bakgrunnen, er det underlig at dette ble utfallet, påpeker Hellesnes.

– De skulle bidra med positiv verdi inn til VM. Da er det ekstra overraskende for oss at de velger denne løsningen, gjentar hun.

– Men du har vel forståelse for at de ikke kan vente lenger?

– Jeg har selvsagt forståelse for at det koster å vente. Det er den forståelsen som har gjort at vi har brukt så mye tid. Sjansen for å få igjen det de har utestående, er veldig mye mindre nå enn om vi hadde fått jobbet litt til.

Publisert: