Brann nektes å bruke homoflagg

Brann ville bruke regnbueflagget som cornerflagg 16. mai. NFF sa nei.

Brann får ikke bruke regnbueflagg som cornerflagg under 16. mai-kampen. Foto: Ronald Hole

 • Kim Bøyum
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I forbindelse med 16. mai-kampen mot Nest-Sotra ønsket Brann å bytte ut de vanlige cornerflaggene med regnbueflagg. Initiativet kom fra Branns supportere, og klubbens ledelse syntes ideen var god, skriver fotballtidsskriftet Josimar.

Spurte NFF

— Vi som klubb vil være med å påvirke, sette søkelys på og bidra der vi kan i saker som er viktige i samfunnet. Spillerne har vært med på anti-homofobibilder som er lagt ut på sosiale medier, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, til Josimar.

Regnbueflagget. Foto: NTB Scanpix

Regnbueflagg blir det likevel ikke noe av 16. mai. Norges Fotballforbund sa nei til Branns forespørsel om å bytte ut de vanlige cornerflaggene.— Ja, det er riktig. I henhold til reglene er det ikke lov å ha noen former for markeringer på spillebanen, og det inkluderer målnett og cornerflagg, sier arrangementsansvarlig i NFF, Dag Vestlund til Josimar.

 • Les også: Showan (26) ble slått til hodeskallen sprakk (krever innlogging)

- Internasjonalt regelverk

Tidsskriftet peker på at Malmö FF har brukt regnbueflagg som hjørneflagg, som mot IFK Göteborg i fjor – en kamp som sammenfalt med Pride-paraden i Malmö.

VILLE VISE MOTSTAND MOT HOMOFOBI: Branns supportere ved Gjert Moldestad tok initiativ til at klubben skulle bruke regnbueflagg på Stadion 16. mai. Foto: ARKIVFOTO: Ronald E. Hole

— Det kjenner jeg ikke til. Dette er et internasjonalt regelverk, det kan vi ikke overprøve, sier Vestlund.Johannesen sier at Brann forholder seg til tilbakemeldingen de har fått fra NFF. Gjert Moldestad, redaktør i Branns supportermagasin Den 12. mann, er provosert over forbundets avgjørelse.

— Fotballforbundet må snart bestemme seg. Er de mot diskriminering og for inkludering, eller ikke? NFF skuffer meg. Man kan ikke være nøytral til saker som dette, bare passiv, sier Moldestad.

Les også

 1. Raser mot NFF etter homoflagg-nei

Publisert:
 1. Fotball 1. div
 2. SK Brann

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi så et rødt lys styrte i sjøen

 2. Ansatt ved Rovik boas har testet positivt

 3. Norsk pangåpning i OL - brøt vond trend

 4. Redningsaksjon på Kjerag lørdag kveld

 5. OL-STUDIO: Her jubler stjernen for gull. Like etter innser hun tabben

 6. Borgli brøt, sensasjonelt gull til Østerrike