Brakk ryggen på tre steder, så ble den norske utøveren borte: – Han har hatt ekstremt flaks

Alexander Nyberg (25) falt brutalt i helgens EM-runde. Treneren mener det kunne gått mye verre.

Alexander Nyberg fra Vormsund er ved godt mot etter helgens ulykke. Tre brudd til tross, allerede mandag var han ute på sin første gåtur.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Det har vært litt dramatisk, det har jo det. Det har egentlig gått veldig bra. Alt i alt har jeg vært heldig.

Det sier Alexander Nyberg (25) fra sykesengen i Tyskland.

Enduroutøveren har fått konstatert tre brudd i ryggen etter et dramatisk fall i helgens EM-runde. Men utfallet kunne vært langt mer alvorlig, mener landslagstrener i enduro, Pål Anders Ullevålseter.

– Han har hatt ekstremt flaks. Når du har tre brudd i ryggen, men slipper å operere og fingre og tær fungerer, bør du egentlig heise flagget, sier han.

Les også

Møtet med jordskjelvofferet rørte lagkameratene til tårer: – Det har vært veldig tungt

– Klarte ikke å få i meg luft

På en fartsprøve i Tyskland lørdag gikk Nyberg rundt da han skulle over en tømmerstokk. Motorsportutøveren fikk en voldsom luftetur.

– Jeg gikk hvert fall rundt et par et runder. Jeg fikk en skikkelig flytur og landet sånn halvveis på ryggen, sier 25-åringen om fallet.

Etter det brutale sammenstøtet med bakken, fulgte noen smertefulle minutter for Nyberg.

– Jeg klarte ikke å få i meg noe luft. Det var det verste sånn til å begynne med. Så fikk jeg puste litt etter hvert, og da var det vondt overalt egentlig, sier han.

Fra å ha ligget skadet i løypen, ble 25-åringen plutselig «borte». Han var ikke der da hjelpemannskapet dukket opp. Istedenfor tuslet han plutselig inn i målområdet en snau time senere.

– Vanligvis kommer det noen, men de kom aldri. Da tok jeg beina fatt og begynte å gå. Hadde jeg ventet ti minutter til, så hadde de sikkert funnet meg der jeg lå, sier Nyberg.

– Akkurat da han hadde begynt å gå, kom hjelpemannskapet. Det ble en leteaksjon frem til han dukket opp tre kvarter etterpå i målområdet, sier landslagssjefen.

Landslagstrener i enduro, Pål Anders Ullevålseter. Her fra en veldedighetskamp under Norway Cup.
Les også

Minst 19 politibetjenter utsatt for vold under skandalekamp: – Det vil komme mange, mange flere siktelser

Slipper operasjon

Å ta beina fatt med tre brudd i ryggen høres brutalt ut for folk flest.

– Det høres ekstremt ut for meg også, men han er en harding han her, sier Ullevålseter.

Nyberg lå på 13. plass i EM-sammendraget før runden i Tyskland. Det blir ikke flere konkurranser denne sesongen, men 25-åringen er ved godt mot etter å ha fått gode nyheter på sykehuset.

– Jeg slipper operasjon, og jeg hadde den første gåturen for tre kvarter siden. Ting fungerer for så vidt bra, hvert fall foreløpig, så regner jeg med å bli sendt hjem i løpet av uken, sier Nyberg.

Sesongen er over for nå. Og det er foreløpig for tidlig å si hva som skjer videre. Men 25-åringen er optimistisk med tanke på fremtiden.

– Først og fremst må jeg bli frisk igjen, så må jeg se hvordan det går. Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta før jeg er helt tilbake igjen, men jeg ser for meg at jeg mest sannsynlig kommer til å fortsette.

Publisert: