Solas toppscorer etter elendig start på året: – Nå må vi ta tak

Sola ble halsende etter helt fra avkast og tapte med fire mål mot Fredrikstad.

Publisert: Publisert:

Tonje Nøstvold ble Solas toppscorer, og her setter hun inn et av sine straffekast i kampen mot Fredrikstad. Foto: Svein Hagen

  • Svein Hagen
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Sola – Fredrikstad 27-31:
Åsenhallen: Sola kom fra et stortap mot Storhamar tidligere i uken, og laget var fast bestemt på å reise seg raskest mulig.

Det håpet brast imidlertid tidlig i kampen mot Fredrikstad.

– Vi var ikke påskrudd i det hele tatt fra kampstart, og det gjorde at vi kom på etterskudd med en gang, forklarer Tonje Nøstvold.

Selv om hjemmelaget var á jour på 2-2, så var det gjestene som styrte det hele gjennom hele den første omgangen. Allerede tidlig i omgangen ledet de med fem mål, til pause var stillingen 11-18.

– Fredrikstad satset på knallhardt forsvarsspill og lyktes med det. Samtidig ramlet vi ned på deres tempo og klarte aldri å få tak på dem, understreker hun.

Les også

Ny storsignering for Sola: – Jeg er veldig glad

Line Ellertsen blir effektivt stoppet av det bastante forsvaret til Fredrikstad. Foto: Svein Hagen

Joa tar på seg ansvar

Trener Knut Ove Joa holdt en real tordentale i pausen, og det kunne virke som om dette vekket spillerne de siste 30 minuttene.

– Det hjelper så lite at vi spiller bedre etter pause all den tid spillerne var fullstendig fraværende ute på banen. Det er helt klart mitt ansvar og sørge for at spillerne er klare til kamp, det virket ikke slik i denne kampen, understreker Knut Ove Joa.
Han er klar på at han vil se grundig på hva som er gjort i forberedelsene inn mot denne kampen, samtidig som han stiller et stort spørsmålstegn med at Fredrikstad fikk sette inn så mange kontringsmål.

– At spillerne ikke forflytter beina og løper helhjertet hjemover til eget forsvar undrer meg. Hele 18 baklengsmål den første halvtimen skulle fortelle det aller meste, mener han.

Kristiane Knutsen rager høyt over Fredrikstad-forsvaret og forsøker seg med et skudd. Foto: Svein Hagen

Les også

Sola-juniorer skaper håndballhistorie

Må nullstille seg raskt

Tonje Nøstvold er klar på at spillerne hevet seg en del hakk etter pause, men samtidig klarte aldri laget å komme nærmer enn fire mål bak Fredrikstad utover omgangen.

– Hver gang vi nærmet oss skikkelig, så slo de kjapt tilbake, sier Nøstvold, som ikke er fornøyd med Solas start på det nye året:

– At vi ender opp med to solide tap rett etter julepausen i serien er slett ikke bra. Det er viktig at vi nå tar tak i det som har skjedd, og bruker det positive fra den andre omgangen i arbeidet vårt videre. Å nullstille oss kjappest mulig er noe vi alle må få til, forklarer Nøstvold.

Les også

Sponsor topphåndball: 3,1 millioner. Sponsor nivå tre fotball: 11,5 millioner

Kampfakta:

SOLA – FREDRIKSTAD 27-31

Pause: 11-18
Åsenhallen, 512 tilskuere

Dommere: Mads Olaisen Myhrstad og Erik Abrahamsen

Utvisninger: Sola 3x2 min., Fredrikstad 2x2 min.

Toppscorer Fredrikstad: Ida Marie Wernersen 10

Sola: Kimberley Ewanovic, Frida Strand Finstad, Sisse Marie Bøge Fahlberg – Oda Aasheim 6, Vilde Nord 2, Hadja Cisse, Line Ellertsen 5, Anna Bjørke Kallestad, Marianne Klepp Andersen 3, Abbey Perry, Kristiane Knutsen 1, Alicja Lucyna Zacharska, Tonje Nøstvold 10, Hege Holgersen Danielsen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Prinsesse Ingrid Alexandra (16) tok NM-gull i surfing på Jæren

  2. Koronavinteren kommer. Dette er scenarioene Norge må forberede seg på.

  3. – Bryne stopper alltid den siste pasningen før Vard får avsluttet

  4. Nytt smittetilfelle i Gjesdal: Legesenter stenger dørene

  5. Vil kaste Myrhol som FNB-leder: - Jeg er selvfølgelig sjokkert

  6. De ville finne ut hva som beskyttet mot hjerteinfarkt. Resultatet overrasket forskerne

  1. Tonje Nøstvold
  2. Sola håndball