Stabæk: - Vi har ikke lurt Nancy

<p>Men Stabæk tar også selvkritikk.</p>

Skien, NORGE / NORWAY 20110812.VIF-spiller Veigar Pall Gunnarsson etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Vålerenga på Skagerak Arena i Skien fredag kveld. Kampen endte 1-1.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix .
Publisert: Publisert:
Fotball , Forbundstinget 7.-9. Mars 2008,Scandic Hotel HamarFoto: Dagfinn Limoseth - DigitalsportErik Loe , visepresident i NFF
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

TV 2 meldte denne uken at den franske klubben Nancy kan ha gått glipp av store penger etter at Stabæk solgte Veigar Pall Gunnarsson til Vålerenga for 1 million kroner. Stabæk takket nei til et høyere bud fra Rosenborg. Samtidig meldte TV 2 at VIF hadde inngått en opsjonsavtale med Stabæk vedrørende unggutten Herman Stengel.

Fredag ettermiddag la Stabæk ut en redegjørelse på sin hjemmeside, signert formann Erik Loe.

— Vi ser av mediene at det er mange som akkurat nå mener de kjenner saken om Veigars overgang så godt at de kan fordømme oss både moralsk og juridisk. Og gjør det, skriver han.

Stabæk tilbakeviser at de mottok et bud fra RBK på 5 millioner kroner, og at klub ben skal ha konstruert en løsning med Vålerenga for å lure Nancy for deres rettmessige andel av overgangssummen.

- Vi har kun mottatt et bud som er høyere enn det han ble solgt for til Vålerenga, om enn langt unna 5 millioner. Haken ved det var at kjøpesummen skulle fordeles over to år, og dessuten inneholdt ytterligere klausuler som gjorde det vanskelig for oss å si ja, skriver Loe.

Selger til den de vil

De innrømmer at Nancy kunne ha fått mer penger.

— Men vår avtale sier ikke noe om at vi er forpliktet til å selge Veigar om noen byr. Vi er heller ikke forpliktet til å selge til den som byr høyest – Veigar har jo også sitt å si – men vi er forpliktet til å dele 50/50. Og det gjør vi, skriver Stabæk-lederen.

Om opsjonsavtalen skriver han dette:

- Da Vålerenga kom med et isolert tilbud om en opsjonsavtale vedrørende Herman Stengel, var våre kortsiktige utfordringer løst, og vi infomerte Veigar om at han fritt kunne velge mellom RBK og Vålerenga. Altså, Veigar valgte selv å gå til Vålerenga og ikke RBK.

- Svært ubehagelig

Stabæk peker på at opsjonsavtaler ikke er uvanlige, og ikke ulovlige.

— Siden opsjonsavtalen ikke er en overgang mellom to klubber, skulle den, etter vår informasjon, heller ikke sendes inn og godkjennes av NFF. Det har også vært hevdet at opsjonsavtalen skulle vært signert av spiller og/eller foresatt, og dette er også gjennomført i dag, skriver Loe.

- Betyr det at vi sover godt om natten? NEI. Det er svært ubehagelig å være i denne situasjonen, og vi er ulykkelige for den skaden det kan ha påført Stabæk Fotball sitt omdømme. Vi ser, som de fleste, at det er forskjellige grenser for når noe er ulovlig og når det er umoralsk. Vi mener vi har holdt oss innenfor begge, skriver Erik Loe.

Stabæk sier at de nå har sendt nn all informasjon til Norges Fotballforbund.

Islandsk klubb vil ha Gunnarsson-penger

De islandske klubbene Stjarnan og KR har også krav på deler av overgangssummen som sendte Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga, ifølge NRK.

Gunnarsson spilte for Stjarnan i perioden 1996– 2000 og for KR fra 2002 til 2003. Stjarnan hevder de har krav på 3,75 prosent av summen som ble betalt til Stabæk. Klubbpresident Almar Gudmundsson ser svært alvorlig på saken og bekrefter at Stjarnan har sendt en klage til NFF.

– Denne saken er av stor interesse for Stjarnan og KR. Det er også viktig for islandsk fotball at vi får betalt for våre gode spillere, sier Gudmundsson til Vísir.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk