Sanchez klar for United: – Jeg kunne ikke avslå sjansen til å jobbe med Mourinho

Chileneren har vært på vei bort fra Arsenal i snart åtte måneder.

Alexis Sanchez har vært en nøkkelspiller for Arsenal i perioder, men har samtidig gjort det klart lenge at han vil bort. Nå er overgangen i orden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Manchester Uniteds Henrikh Mkhitaryan ble en del av løsningen da Alexis Sanchez mandag kveld ble klar for Manchester United. Mkhitaryan går motsatt vei og inngår dermed i byttehandelen.

Det har vært en veldig dårlig skjult hemmelighet at Sanchez var på vei til Manchester United de siste dagene. Nå er det også offisielt.

Les også

Arsenal fyrte på alle sylindre uten Sanchez - Martial reddet United

– Jeg er begeistret over at jeg nå skal til den største klubben i verden. Jeg har vært tre og et halvt år i Arsenal og tar med meg en rekke gode minner fra en flott klubb og fantastisk tilhengere. Sjansen til å spille på en historisk arena og jobbe sammen med Jose Mourinho var noe jeg ikke kunne avslå. Jeg er stolt over å være den første chilenske spilleren i United, sier 29-åringen på klassisk pressemeldingsvis via Manchester Uniteds nettsider.

Henrikh Mkhitaryan tar toget til London og blir Arsenal-spiller etter at United og Arsenal nå er enige om en overgang.

United avslørte signeringen på Twitter med en videosnutt hvor Sanchez angivelig spiller United-hymnen «Glory, glory, man united» på piano.

Det var mye som tydet på at Sanchez skulle forlate Arsenal i overgangsvinduet sist sommer. Men han ble værende i klubben.

Han har fått mye kritikk fra egne tilhengere, og mange har ment at han ikke lenger ga alt for Arsenal. Han imøtegår kritikerne i en lang melding på Instagram.

– Det finnes personer (tidligere spillere i klubben) som har snakket uten kunnskap om hva som skjer i klubben. Jeg må bare si at jeg ga 100 % til siste dag, og jeg ba sjefen om å få være i laget fordi jeg ville bidra, skriver han på Instagram.

Overgangen er ikke akkurat gratis for Manchester United. Ifølge en rekke engelske medier vil han få en ukelønn et sted mellom 4,5 og 5,5 millioner kroner. Det blir en anstendig årslønn for spilleren fra Chile.

Sanchez var lenge linket til Uniteds byrival Manchester City som ledes av Pep Guardiola. En manager som Sanchez kjenner godt fra sin tid i Barcelona.

Men da United kom inn i bildet med en høyere overgangssum og bedre personlige betingelser var saken avgjort for den 29 år gamle chileneren.

Mourinho er full av lovord om spilleren han nå får inn i sin tropp.

– Han er en av verdens beste angripere, og han kompletterer vår gruppe av unge og talentfulle angripere, sier den portugisiske sjefen på Old Trafford ifølge BBC.

Publisert: