Zlatans oppførsel på første dag i USA provoserer: – Barnslig

På sin første arbeidsdag i Los Angeles Galaxy sendte superstjernen stikk til Sveriges landslagssjef.

Zlatan Ibrahimovic stilte på pressekonferanse i Los Angeles fredag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Zlatan Ibrahimovic (36) er på plass i LA Galaxy. På sin første pressekonferanse i klubben satte han også døren på gløtt for VM-deltakelse for Sverige.

Først ville den svenske superstjernen ikke gi noe klart svar på hvor han står når det gjelder en eventuell landslagscomeback under sommerens fotball-VM i Russland.

Men på spørsmål om hva han svarer om landslagssjef Janne Andersson strekker ut hånden, antydet Zlatan at VM-deltakelse kan være aktuelt:

– Jeg er veldig stolt over å være svensk. Jeg er det nye Sverige, jeg har satt Sverige på kartet. Folk vet hva Sverige er takket være meg. Hvis han trenger meg og jeg vet at jeg kan gjøre det jeg vil gjøre, om jeg er 100 prosent … døren er åpen, sa Zlatan på fredagens pressekonferanse.

Les også

Zlatans lege tror han vet hvorfor superstjernen forlot Manchester United

Kritiserer landslagssjefen

Svenske medier var i ekstase etter at landslaget beseiret Italia og sikret VM-plass i fjor høst. Men ifølge Zlatan har ikke Janne Anderssons landslag oppnådd noe.

– Han har lyktes å ta laget til VM. De sier at det er en bragd. For meg er det en bragd om man vinner VM. Og det har ikke begynt ennå. Å være i VM er en selvfølgelighet i mitt hode. Det er nå moroa begynner, det er nå den store scenen begynner. Det som har vært inntil nå er bare oppvarming, sa han.

Janne Anderssons svenske landslag skuffet stort med tap for både Chile og Romania i den nylig avsluttede landslagspausen. Nå får han også høre det av Zlatan Ibrahimovic.

Stemningen rundt det svenske landslaget er dårlig etter tapene for Chile (1–2) og Romania (0–1). Resultatene hadde Zlatan merket seg, og han kritiserte dessuten oppførselen til landslagssjef Andersson.

– Han burde fokusere på laget og ikke på meg. Taper du to kamper, skal du ikke fokusere på meg, selv om du får spørsmål om meg, sa Zlatan.

Zlatans uttalelser vekker oppsikt i Sverige. Blant de som reagerer sterkest er Aftonbladets kommentator Johanna Fränden.

– At Zlatan Ibrahimovic føler på dagstemperaturen, og utfordrer sjefen sin (Janne Andersson, journ. anm.) til duell i stedet for å rose ham, er både barnslig og lite underholdende, skriver Fränden i en kommentar.

Også den erfarne journalisten Olof Lundh er kritisk.

– Er det noe Janne har gjort, er det å fokusere på sitt lag og ikke Zlatan. Janne har jo ikke ønsket å få de spørsmålene, sier Lundh ifølge Fotbollskanalen.

– Om han har lyst å spille VM, var dette en dum uttalelse, synes jeg. For han har spilt to VM-kvalifiseringer uten å ta seg til VM, og nå har Sverige tatt seg til VM uten ham, fortsetter Lundh.

Svenskene var i ekstase etter at de slo ut Italia og sikret VM-plass i november. Her jubler høyreback Mikael Lustig etter sluttsignalet på San Siro i Milano.

– Benjamin Button

Zlatan fortalte også at han egentlig hadde håpet å komme til LA Galaxy for to år siden, før han i stedet dro til Manchester United.

– Skjebnen var at dette skulle skje, det var bare et spørsmål om tid. Nå er jeg endelig her, og jeg er begeistret og ser fram til å spille, sa han.

Zlatan Ibrahimovic fikk en varm velkomst på treningsfeltet til LA Galaxy. Her blir svensken klappet på av sine nye lagkamerater.

36-åringen benyttet anledningen til å sammenligne seg med filmkarakteren Benjamin Button, som aldres i omvendt rekkefølge.

– Jeg føler meg ung. Jeg føler meg som Benjamin Button. Jeg ble født gammel og kommer til å dø ung. Garantert. Så, ikke bekymre dere over alderen min, sa Zlatan.

Hysteri

Det var tendenser til hysteri da Zlatan Ibrahimovic landet i Los Angeles torsdag kveld.

Den svenske superstjernen tok farvel med spillerne og støtteapparatet i Manchester United torsdag. Deretter satte han seg på et privatfly og fløy over Atlanteren til sitt nye hjemsted i Los Angeles.

Svenske Aftonbladet skriver at over 100 supportere ventet på Zlatan da han landet i den amerikanske storbyen ved 21-tiden lokal tid.

– Jeg tror fansen kommer til å elske ham, sa LA Galaxy-president Chris Klein torsdag.

Les også

Det hjerteskjærende dramaet førte til regelendring. Men stjernen får fortsatt mareritt: – Jeg skrek og gråt

Zlatan Ibrahimovic kan få debuten for LA Galaxy allerede lørdag.

Kan debutere lørdag

Fredag morgen hadde Zlatan sin aller første trening etter overgangen til MLS.

I Los Angles Galaxy spiller fra før den norske duoen Ola Kamara og Jørgen Skjelvik. Klubben har ikke uventet lagt ut drøssevis av meldinger i sosiale medier for å dokumentere Zlatan Ibrahimovics ankomst. På Twitter er det blant annet publisert et bilde av Kamara og Zlatan som hilser på hverandre.

Svensken kan få sin Galaxy-debut allerede lørdag når laget møter Los Angeles FC til byderby.

– Vi får se om han spiller. Han skal gjøre noen tester på treningen først, men alt tyder på at han er klar til å spille, sa Klein til Aftonbladet.

(©NTB/AFTENPOSTEN)

Publisert: