Fotballstjerne anklager Sepp Blatter for seksuell trakassering

– Jeg var i sjokk, sier Hope Solo.

Sepp Blatter beskyldes for å ha seksuelt trakassert Hope Solo
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I 2013 ble Abby Wambach kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller. Det var Wambachs lagvenninne Hope Solo som delte ut prisen, sammen med Sepp Blatter.

Nå anklager Solo Blatter for seksuell trakassering. Hendelsen skal ha skjedd like før de to gikk på scenen på Ballon d’Or-gallaen.

– Sepp Blatter tok meg på rumpa. Det var på Ballon d’Or, rett før jeg gikk på scenen. Seksuell trakassering er blitt normalisert, sier Solo til den portugisiske avisen Expresso.

En talsmann for Blatter kaller Solos anklager for «latterlige», ifølge The Guardian.

Les også

Bjørn Dæhlie forteller om kostbar pakt med Vegard Ulvang: – Det var den største tabben i livet mitt

– Jeg var i sjokk

Etter anklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, har seksuell trakassering blitt satt på dagsordenen over hele verden.

I en Instagram-post i oktober fortalte Solo litt rundt sine ubehagelige opplevelser innenfor idretten.

Anklagene mot Blatter kommer i sammenheng med et intervju i Lisboa, der Solo er på en konferanse. Overfor den britiske avisen The Guardian gjentar Solo det som skjedde.

– Jeg var i sjokk og ble helt satt ut. Jeg måtte raskt ta meg sammen og gi lagvenninnen min den største prisen i karrièren hennes og feire med henne. Så jeg endret fokus til Abby, forteller Solo.

Kontroversiell

Amerikaneren har vært blant verdens beste keepere i en årrekke. Hun har 202 landskamper, men har ikke spilt for USA siden hun ble kastet ut av laget etter OL i Rio de Janeiro.

Solo hevdet hun ble utestengt fordi hun hadde tatt til orde for at kvinnelandslagsspillerne bør få like bra betalt som herrelandslaget. Det amerikanske fotballforbundet hevdet imidlertid Solos tidligere oppførsel var utslagsgivende.

Les også

Detaljen på Spanias VM-drakt har ført til bråk. En eldgammel konflikt er årsaken.

I 2015 ble Solo utestengt i én måned etter at hennes daværende ektemann Jerramy Stevens kjørte en av det amerikanske landslagets biler i beruset tilstand.

I 2014 ble keeperstjernen anklaget for fysisk vold mot sin halvsøster og nevø. Året etter ble imidlertid saken avvist av en dommer.

Publisert: