Hangeland refser Mourinho etter tap: - Fullstendig uakseptabel forklaring

Christian Eriksen var tideler unna å bli tidenes raskeste målscorer i Premier League da Tottenham slo Manchester United.

Her hopper Christian Eriksen til værs etter å ha gitt Tottenham 1–0 mot Manchester United etter drøyt 10 sekunder.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

TOTTENHAM - MANCHESTER UNITED 2–0

Mange hadde sett for seg en tett og kanskje målfattig kamp på Wembley, men i denne kampen var det tabbe å være for sent ute som tilskuer.

Tottenham tok nemlig ledelsen etter fattige 10,5 sekunder hjemme på Wembley mot et Manchester United-lag som hadde spilt seks strake seriekamper uten å slippe inn mål.

Det startet med en langpasning fra Jan Vertonghen. Ballen var innom Harry Kane og Dele Alli før den endte hos Christian Eriksen. Dansken fikk løpe helt umarkert og banket inn 1–0 bak David De Gea.

Les også

Avis: Zlatan er klar for klubb i USA

10,5 sekunder er seks tideler fra Premier League-rekorden for tidenes raskeste scoring. 9,9 sekunder var det Ledley King brukte på å gi Tottenham ledelsen mot Bradford i desember 2000.

Klønete av Phil Jones

Manchester United har vært fryktelig vanskelig å bryte ned denne sesongen, og spesielt den siste måneden. Men Tottenham er et meget sterkt angrepslag, og de ville ha mer.

28 minutter var spilt da Kieran Trippier la inn fra høyresiden. Foran mål sto United-forsvarer Phil Jones, som på klønete vis satte ballen i eget nett.

Les også

Skotsk klubb hylles etter hysterisk Sanchez-parodi: – Briljant

– Der skal Jones ha kontroll. En feil du sjelden ser på dette nivået, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland - selv mangeårig midtstopper i Premier League.

Etter kampen sa José Mourinho at laget falt mentalt sammen etter det andre målet. Det fikk Hangeland til å reagere.

– En fullstendig uakseptabel forklaring, sa han.

David De Gea var sjanseløs da medspiller Phil Jones satte ballen i eget nett.

Manchester United hadde sine fete sjanser til å score, men hjemmelaget skulle hatt straffespark da Dele Alli ble felt. Dermed var det fullt fortjent med 2–0-ledelse til pause.

Drev Mourinho til vanvidd

Det komiske er at superomgangen av Tottenham kom bare dager etter at laget såvidt berget omkamp mot totalt ukjente Newport County i FA-cupen.

Tottenham var gode og drev United-manager Jose Mourinho til vanvidd på sidelinjen.

Hjemmelagets seier var i realiteten aldri truet, og kampen endte 2–0.

Seks poeng ned til Arsenal

Resultatet gjør at Manchester United fortsatt er på annenplass, men at avstanden til serieleder Manchester City nå er på hele 15 poeng. City banket West Brom 3–0.

Les også

Lilleputt var åtte minutter fra å sende Tottenham på hodet ut av cupen

Tottenham på sin side er nummer fem - like bak den viktige 4. plassen som gir spill i Champions League. Og kanskje vel så viktig for Spurs-fansen er det at avstanden til hatklubb Arsenal nå er seks poeng.

Tottenham skal ut i ny toppkamp søndag. Da venter Liverpool på Anfield. Manchester United på sin side har en (på papiret) enkel hjemmekamp mot Huddersfield lørdag.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk