Norge røk for Frankrike kun åtte dager før EM-åpningen: – Det er rufsete

Håndballgutta gikk på femmålstap i firenasjonersturneringen i Frankrike.

Christian Berge og Norge fikk det tøft mot Frankrike torsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

FRANKRIKE-NORGE 32–27

Åtte dager før lagene møtes i EM-åpningen måtte de norske håndballgutta tåle 32-27-tap for Frankrike i firenasjonsturneringen i franske Rouen.

Landslagssjef Christian Berge måtte innse at laget hans, med flere viktige brikker på skade- og sykdomslista, kom til kort mot tidenes mestvinnende herrehåndballnasjon.

Les også

Sagosen på bedringens vei - blir med landslaget til Frankrike

– Vi er på rett spor, men det mangler mye enda. Det er rotete, lite rytme og vi bommer på veldig mange sjanser. Vi spiller oss til noen gode sjanser. Dette går det an å gjøre bedre, sa landslagssjefen til TV 2 etter kampen.

Det franske laget er også regjerende verdensmestre etter å ha slått Norge i VM-finalen for et snaut år siden.

– Det er litt rufsete. Vi har ikke helt kontroll på forsvarsspillet, avtalene sitter ikke som de skal, og det hakker litt over hele linjen, sa kaptein Bjarte Myrhol til kanalen.

– Jeg er ikke bekymret, men jeg syns vi skal være så voksne at vi kan se hverandre i øynene å si at vi ikke var gode nok bakover, tilføyde han.

Torsdag tilrev Frankrike seg tidlig et initiativ i Rouen og slapp aldri Norge skikkelig inn i kampen igjen. Ved pause ledet hjemmenasjonen med fem mål. Til slutt ble seiersmarginen den samme.

Målvakt Torbjørn Bergerud leverte en lang rekke gode redninger til tross for at kampen endte med mer enn 30 norske baklengsmål.

Skader og sykdom

Trøsten sett med norske øyne er at landslagssjef Berge etter alt å dømme kommer til EM-åpningen med flere disponible spillere enn hva som var tilfellet torsdag.

Playmaker Sander Sagosen sto over Frankrike-kampen med sykdom. Han fikk feber og en halsbetennelse på vei fra Frankrike til Norge tirsdag og fikk hvile. På tribunen satt også både Gøran Johannessen og Eivind Tangen, som begge tråkket over på trening.

Les også

Norges største stjerne isolert før Frankrike-duell

Uten den nevnte trioen ble det tøft mot de regjerende verdensmesterne.

Flere norske spillere viste samtidig solid EM-form. Kristian Bjørnsen gjorde en meget god kamp og noterte seg for ni scoringer fra sin kantposisjon.

Landslagskaptein Bjarte Myrhol endte på samme antall. Åtte av sistnevntes scoringer kom etter pause.

I målet leverte i tillegg Torbjørn Bergerud en lang rekke gode redninger til tross for at kampen endte med mer enn 30 norske baklengsmål.

På tampen pådro Espen Lie Hansen seg sin tredje utvisning og fikk se det røde kortet.

Les også

Inspirert av kvinnelandslaget og en spesiell statistikk: Slik har Berge utviklet spillestilen.

Sagosen tilbake

Det norske laget fortsetter firenasjonsturneringen i Frankrike mot Danmark lørdag, før Egypt er motstander i siste kamp søndag.

Til de kampene er playmaker Sagosen ventet tilbake.

Det kan det norske laget trenge. Torsdagens oppgjør ga et lite bilde av hvor avhengige fjorårets VM-sølvvinnere er av Paris Saint-Germain-profilen.

Norge EM-åpner mot nettopp Frankrike fredag neste uke.

Publisert: