Tidligere lagkompis avslører: - Solskjær overtalte Ferguson til å kjøpe Ronaldo

Diego Forlán forteller at nordmannen var «høylytt» etter sitt første møte med Ronaldo.

Her feirer Ole Gunnar Solskjær et mål sammen med Cristiano Ronaldo i Premier League-kampen mot Charlton i 2006.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Cristiano Ronaldo har vært verdens beste fotballspiller de siste årene, med et mulig unntaket for Lionel Messi. Ronaldo brøt først gjennom i den absolutte verdenseliten i Manchester United-drakten.

United betalte Sporting Lisboa 12 millioner pund (om lag 155 millioner kroner etter dagens kurs) for Ronaldo i 2003, og solgte ham videre til Real Madrid for 80 millioner pund (om lag 1 milliard etter dagens kurs) seks år senere.

Nå forteller den tidligere Manchester United-spilleren Diego Forlán at Ole Gunnar Solskjær hadde en nøkkelrolle i den svært kloke investeringen.

Diego Forlán spilte i Manchester United fra 2002 til 2004. Her er han i duell med Luis Boa Morte under en kamp mot Fulham i 2004. Forlán er kanskje mest kjent for å ha blitt kåret til VMs beste spiller i 2010.

Både Solskjær og Forlán var med i United-troppen som møtte Sporting Lisboa til en treningskamp sommeren 2003. Det er allerede kjent at Ronaldos fremragende prestasjon i den kampen var utslagsgivende for at United kjøpte portugiseren.Nå forteller Forlán i en spalte for The Nationalat Solskjær var blant dem som insisterte på kjøpet.

— En 18 år gammel spiller på motstanderens lag var banens klart beste, skriver Forlán, som nå spiller for Peñarol i hjemlandet Uruguay.

— Roy Keane og Ole Gunnar Solskjær var de mest høylytte i garderoben. De sa til Sir Alex Ferguson at han måtte signere den unge portugiseren. Selv John O'Shea, som nettopp hadde opplevd en kveld han ønsket å glemme ved å spille mot ham, var enig, forteller Forlán videre.

Les også

Ronaldos utbrudd mot Real Madrid-treneren satte fyr på ryktene

— Ronaldo var briljant

Tidligere har Solskjærs eks-lagkamerater fortalt at nordmannen var svært lærevillig i garderoben, og at han til stadighet noterte hva trenerlegenden Ferguson sa i garderoben.

Historien fra Lisboa tyder på at Solskjær, som på det tidspunktet var 30 år, allerede hadde evnen til å peke ut helt spesielle talenter.

Her er Cristiano Ronaldo (til høyre) i duell med John O'Shea i treningskampen mellom Sporting Lisboa og Manchester United i 2003. Det tok ikke lang tid før Ronaldo var klar for United.

Det hadde naturligvis også Ferguson, og det spørs hvor mye Keane og Solskjærs innspill egentlig hadde å si for signeringen.Tidligere har det vært hevdet at United allerede hadde merket seg Ronaldo før treningskampen i 2003, og det tok heller ikke lang tid før portugiseren var klar for den engelske storklubben.

— Han (Ronaldo, journ. anm.) var briljant og dedikert. Ganske ofte var det bare jeg og ham alene etter trening. Vi gjennomførte ekstra økter på treningsfeltet på Carrington, forteller Forlán.

— Selv om han ikke var en etablert spiller, ga ankomsten hans spillergruppen et løft, fordi han var så talentfull.

Les også

Ronaldos fadderbarn mistet alt i tsunamien. Nå er han fotballproff

Rykter om retur til United

Ronaldo viste sitt talent allerde i den første sesongen, men det var først i 2006-07-sesongen at han fikk sitt definitive gjennombrudd som en spiller i verdenstoppen.

I 2006-07 ble det 17 ligamål, før han fulgte opp med 31 året etter. I 2008 ble han tildelt gullballen for aller første gang.

Nå er Ronaldo den store stjernen i Real Madrid, men de siste årene har det versert rykter om at Manchester United vil prøve å hente portugiseren tilbake, det til tross for at angriperen selv flere ganger har fortalt at han er fornøyd i den spanske hovedstaden.

Sir Alex Ferguson gjorde en svært klok beslutning da han hentet Cristiano Ronaldo. Her er han på Old Trafford forrige sesong.

Den Barcelona-baserte avisen Sport skrev for eksempel torsdag kveld at Manchester United «muligens vil gå for» Ronaldo allerede i denne sommerens overgangsvindu. Spekulasjonene kommer i kjølvannet av Ronaldos mye omtalte utbrudd mot Real Madrids nye trener Rafael Benítez tidligere denne uken.Ronaldo er forøvrig på sommerturné med Real Madrid for øyeblikket. Portugiseren scoret mot Manchester City i Melbourne fredag.

Følg sommerens overgangsvindu her:

Publisert: