Wales-jubel kan koste Norges naboer dyrt

Tom Lawrence ble matchvinner da Wales tok en viktig 1-0-seier borte mot Georgia i VM-kvalifiseringen. Waliserne ligger på annenplass i gruppe D.

Wales takket sine fans i Tblisi.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Lawrence scoret kampens eneste mål etter 49 minutters spill. Vertene maktet ikke å komme tilbake i oppgjøret, noe som ga Wales tre poeng med i sekken hjem.

Resultatet gjør at Lawrence og co. kun har ett poeng opp til Serbia på tabelltopp, men serberne kan rykke fra senere fredag. Da gjester de Østerrike. En seier vil sikre VM-billetten for Serbia.

Serbia har en kamp til gode på Wales, det samme har tabelltreer Irland. Irene har fire poeng opp til Wales, men kan kutte luken til ett poeng med seier hjemme mot Moldova fredag.

De siste kampene i gruppen spilles mandag. Da spiller Wales en potensielt avgjørende kamp hjemme mot Irland, mens Serbia tar imot Georgia. Gruppevinneren går direkte til VM i Russland neste år, mens de åtte beste toerne i den europeiske VM-kvaliken går til omspill. Det er totalt ni kvalikgrupper, og det er resultatene fra kampene mellom de fem beste lagene i gruppene som er grunnlaget for toertabellen.

Før kveldens kamp lå Wales som lag nummer ni på denne tabellen med åtte poeng. Etter kampen har Wales 11 poeng, og rykket dermed forbi Sverige, som har den siste plassen som gir play off.

Slik ser tabellen ut etter Wales´ kamp, før Island og Sverige spiller sine kamper fredag og lørdag kveld:

1 (6)PORTUGAL15
2 (7) ITALIA14
3 (7)DANMARK13
4 (7) NORD-IRLAND13
5 (7) WALES11
6 (7) KROATIA11
7 (7) SKOTTLAND11
8 (6) SVERIGE10
9 (6) BOSNIA8

(antall spilte kamper mot de andre topp fem-lagene i parentes).

Etter kveldens kamper nærmer Island seg nok et mesterskap. Islendingene vant hele 3–0 borte mot Tyrkia, mens Kroatia ikke maktet å vinne hjemme mot Finland. Det gjør at Island leder sin kvalikgruppe før siste kamp hjemme mot Kosovo.

Enda et europeisk lag ble klart for VM fredag: Spania skal til Russland etter Italias smell mot Makedonia på hjemmebane.

RESULTATER FRA KVALIKEN FREDAG:

Gruppe D:

Georgia – Wales 0-1 (i Tbilisi), Irland – Moldova 2-0 (i Dublin), Østerrike – Serbia 3-2 (i Wien).

Gruppe G:

Italia – Makedonia 1-1 (i Torino), Liechtenstein – Israel 0-1 (i Vaduz), Spania – Albania 3-0 (i Alicante).

Gruppe I:

Kosovo – Ukraina 0-2 (i Shkoder, Albania), Kroatia – Finland 1-1 (i Rijeka), Tyrkia – Island 0-3 (i Eskisehir).

Dermed er elleve av 32 nasjoner klare for VM.

* Mexico

* Iran

* Japan

* Brasil

* Russland (vertskap)

* Belgia

* Sør-Korea

* Saudi-Arabia

* Tyskland

* England

* Spania.

Publisert: