Nok en idrettsstjerne nekter å besøke president Trump

Dropper den offisielle seremonien i Det hvite hus.

Stephen Curry og Golden State Warriors vant NBA.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

De siste 150 årene har det vært tradisjon at amerikanske mestere i de største idrettene drar til Det hvite hus for å motta presidentens hyllest. Men siden Donald Trump tok over hovedstolen i Det ovale kontor, har flere idrettsstjerner droppet besøket.

Les også

Amerikansk basketstjerne med freidig Trump-stikk

Det startet med NFL-mesterne New England Patriots, hvor flere av spillerne droppet Trump-besøket. Quarterback Tom Brady, LeGarrette Blount, Chris Long, Alan Branch, Dont`a Hightower, Martellus Bennett og Devin McCourty droppet turen til Washington.

– Jeg føler meg ikke velkommen, sa Blount i et radiointervju.

– Jeg føler meg ikke akseptert i Det hvite hus, sa McCourty til Times magazine.

Nå er det NBA-vinnerne Golden State Warriors som står på avtalelisten til Trump. Men allerede nå har superstjernen Stephen Curry sagt at han ikke vil dra, skriver Mercury News.

– Noen spurte meg for et par måneder siden om hva jeg ville gjøre, om vi vant mesterskapet. Jeg svarte at jeg ikke ville dra. Det tenker jeg fortsatt, sier Curry ifølge nyhetsbyrået AFP.

Les også

Tidligere topputøver hevder idrettsstjerner vil boikotte Trump

Les også

Fotballikonets Trump-støtte skaper Super Bowl-støy

En lang rekke med NBA-stjerner har uttrykt misnøyde med presidenten. Det har også treneren til NBA-vinnerne. Han er en av bransjens mest høylytte motstandere av den omstridte presidenten.

– Trump kunne ikke vært mindre egnet som president. For at man skal være en stor leder må man ha noen kvaliteter. Har du noensinne tenkt at Trump var en god leder, sa han i mai.

Det er enda ikke kjent hvordan klubben stiller seg til invitasjonen. Flere av stjernene har sagt at de ikke har ofret besøket tanke.

Publisert: