Bradley (6) tapte for kreften

Englands fremste fotball-maskot døde fredag ettermiddag.

Bradley Lowery døde fredag. Her er seksåringen sammen med daværende Sunderland-spiller Jermain Defoe i februar.
 • Thomas Karlsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Bradley Lowery samlet en hel fotballgal nasjon i sin innbitte kamp mot den sjeldne, men særdeles hissige kreftformen nevroblastom. Fredag ettermiddag døde 6-åringen, på barneavdelingen på Newcastle's Royal Victoria-sykehus.

«Min tapre, modige gutt slo følge med englene i dag, i mamma og pappas armer, omringet av familie. Han var vår lille superhelt, og kjempet alt han kunne. Det er umulig å beskrive hvor knuste vi er. Sov godt, gutten vår.»

Det er Bradley Lowerys mor, Gemma Lowery, som skriver dette på den lille guttens Facebook-side.

Bare i løpet av to timer rakk mer enn 140.000 personer å legge igjen sine siste hilsener til gutten.

Bradley Lowery ble den fotballgale øyas kjæledegge. Fredag tapte han kampen mot kreften. Her sammen med Jermain Defoe før en landskamp for England.

Den tapre 6-åringen og ihugede Sunderland-supporteren ble en maskot for alle engelske fotballfans det siste året, på tvers av klubbtilhørighet. Flere ganger ledet han Sunderland ut på gressmatten, sammen med sitt største idol, tidligere Sunderland-, nå Bournemouth-spiss Jermain Defoe, som han knyttet et sterkt bånd til det siste året.

6-åringen var også maskot for England i en VM-kvalifiseringskamp mot Litauen på Wembley i mars, og fikk da se Defoe komme på scoringslisten.

Les også

Vennskapet rører en hel fotballverden: Kreftsyke Bradley (5) ledet England ut på Wembley

35 år gamle Defoe ble torsdag presentert som Bournemouth-spiller, og hadde vanskelig for å holde følelsene i sjakk da spørsmålet om lille Bradleys forverrede helsetilstand dukket opp.

– Han sliter tydelig. Det er snakk om noen dager før det er over. Dette er veldig vanskelig for meg. Jeg har holdt alt dette for meg selv lenge, sa Defoe, mens han prøvde å få herredømme over stemmen, som flere ganger underveis sprakk.

– Jeg snakker med familien hans hver eneste dag. Jeg besøkte ham for noen dager siden, og det var forferdelig vanskelig å se ham lide på den måten. Han vil alltid være i hjertet mitt. Hver eneste dag våkner jeg og tenker på lille Bradley.

Seks år gamle Bradley Lowery ble rammet av den sjeldne kreftdiagnosen nevroblastom bare 18 måneder gammel. Sykdommen rammer nesten uten unntak barn. Etter flere års intensiv behandling så det en stund ut som gutten fra Nordøst-England var endelig kreftfri, men for ett år siden fikk han tilbakefall.

Mer enn 700.000 pund ble da samlet inn med det for øye å finansiere behandling i New York, men legene måtte i desember konstatere at spredningen var for omfattende, og at Bradley bare hadde måneder igjen å leve. I april fikk foreldrene Cal og Gemma beskjed om at siste runde med cellegift var mislykket. I dag startet han på sin siste etappe.

Her er noen av kjendis-reaksjonene på Bradleys bortgang:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: Tviler på Rosenborg, hyller Tour de France-hardhausene og slakter overgangsvinduets priser:

Publisert:
 1. Kreft
 2. Jermain Defoe
 3. England
 4. Fotball
 5. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Chelsea129213042629
2Liverpool1384139112828
3Manchester City128222561926
4West Ham United127232314923
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ryfylke har fått sin første vingård

 2. Ny utrolig rekord for Haaland

 3. Storbritannia strammer inn på koronareglene

 4. Kunngjorde at han legger opp - nå vurderer Bryne-profilen å gjøre helomvending

 5. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt

 6. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død