Billettene til gigantkampen selges for svimlende summer: – Helt vanvittig

Billetter til boksekampen mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor selges for over én million kroner på internett.

Hverken Floyd Mayweather (40) og Conor McGregor (29) har vært redde for å «showe» i oppbyggingen til kampen 26. august.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Oppmerksomheten rundt kampen er mildt sagt enorm.

Nå selges billetter til oppgjøret som skal foregå i Las Vegas 26. august for utrolige summer. På billettutvekslingsnettstedet StubHub ligger det ute billetter som kan kjøpes for litt over én million kroner.

Arenaen i Las Vegas vil romme 20.000 tilskuere under kampen mellom de to superstjernene. Kampen blir ofte bare kalt «The Money Fight» grunnet de enorme summene de to utøverne kommer til å tjene.

– Det er helt vanvittig, sier president i Norges Bokseforbund, Odd Haktor Slåke.

Les også

Selger billetter til gigantkampen for over én million kroner

Ville unngå svartebørssalg

Billettene som går for over millionen er i arenaens nedre hjørner, men ikke helt nærmest ringen. Dersom du er villig til å sitte lenger unna ringen, går de billigste billettene for «bare» 14.000 kroner.

UFC-president Dana White ønsket å unngå at billette skulle gå for så store summer som de gjør.

Presidenten til MMA-organisasjonen UFC, Dana White, har tidligere utrykkt et ønske om å unngå at billetter havner i hendene til billetthaier som selger videre til blodpris.

– Det kan skje mye tvilsomt med billetter, som om de ikke var dyre nok allerede, har han sagt, ifølge BBC.

Whites løsning var å selge billettene gjennom Ticketmaster, der man maksimalt kunne kjøpe to billetter. Hver transaksjon var også kun mulig med en kode som Ticketmaster-medlemmer fikk tilsendt. Billettene ble revet bort da salget åpnet på mandag, men nå er altså flere av billettene på videresalgssiden StubHub. BBC får opplyst at ingen av de dyreste er solgt ennå, og at gjennomsnittsprisen billettene på deres side er blitt solgt for ligger på 26.000 kroner.

– Som de fleste andre vil de to gutta tjene penger. De hyper dette så godt som bare det. Folk biter på og mange har godt med penger. Da ser det ikke ut som det spiller noen rolle hva det koster, sier boksepresident Slåke.

– Kampen genererer nok penger. Du behøver ikke gå rundt å selge billettene til svartebørsmeglere. Alle tjener nok penger. Jeg ville at alle skulle kjøpe sine egne billetter. Jeg kjøper mine egne, i likhet med Conor og Floyd, sa White før billettsalget åpnet.

– To McGregor ville ikke betydd noe

Ordkrigen har rast mellom partene før kampen. Bokselegenden Mike Tyson har blant annet sagt at han tror Mayweather «kommer til å drepe McGregor», men iren har kontret med at «alle kommer til å spise ordene deres resten av livet, mens jeg spiser hummer resten av mitt liv».

Les også

Mike Tyson tror MMA-stjernen er sjanseløs i bokseringen: – Han kommer til å bli drept

Nå kommer den ubeseirede kvinnebokseren Heather Hardy med siste skudd. Hun har gått motsatt vei som McGregor: Fra boksing til MMA. Hun tror overgangen til boksing vil være vanskelig for iren.

– Man setter Conor McGregor i en situasjon der han holder tilbake ni tiendedeler av arsenalet sitt og gir det til en som Floyd, som vet hvordan han bruker de to hendene sine og leser to hender bedre enn noen andre på planeten, sier Hardy til Business Insider.

McGregor må klare seg uten sine vante spark og brytegrep i kampen mot Mayweather. Hardy tror det er klar fordel Mayweather.

– Jeg vet ikke om det engang hadde betydd noe om det var to Conor McGregor i ringen.

Den norske boksepresidenten er enig i at det ikke er heldig at det er en MMA-utøver skal bokse mot en bokser.

– Boksing er én idrett, MMA også, men de er to forskjellige idretter. Jeg synes ikke noe særlig om den kampen der i det hele tatt, sier Slåke.

Publisert: