Godset-helten etter perlescoring: – Det var enkelt. Det var ikke noe stress.

Tokmac Nguen mistet halve fjorårssesongen med skade. Lørdag kunne han smile etter å ha sikret tre etterlengtede poeng for Strømsgodset.

Tokmac Nguen ble Strømsgodset-helt da han avgjorde hjemmekampen mot Sandefjord lørdag.
 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Strømsgodset – Sandefjord 1–0

DRAMMEN: Drammenserne trengte seier etter tre strake kamper uten triumf i Eliteserien. Laget som av flere er tippet på medaljeplass, har ikke fått det helt til å stemme så langt i sesongen.

Det var heller ikke mye medaljetakter i første halvdel hjemme mot Sandefjord, men etter å ha stanget i over en time, dukket Tokmac Nguen (23) opp. Godset kombinerte fint, før Bassel Jradi flikket ballen lekkert ut til Nguen. Fra cirka 20 meter plasserte han ballen nydelig i det høyre hjørnet.

– Det var enkelt. Det var ikke noe stress. Det var bare å slappe av og bare skru den inn, sier matchvinneren selvsikkert om målet.

VIDEO: SE SCORINGEN HER:

Les også

Perlescoring sikret etterlengtet opptur for Strømsgodset

Jobbet seg tilbake etter skade

Det var hans første scoring for sesongen. Nesten ett år er gått siden 23-åringen sist fikk nettsus, mot Odd i mai 2016. Etter en lovende start, mistet Nguen så å si hele andre halvdel av fjorårssesongen med en kneskade.

– Det har vært en tålmodighetsprøve, men jeg har visst at jeg må være tålmodig og bare jobbet hardt og så kom det ny sesong. Jeg har gledet meg siden forrige sesong var ferdig, sier Nguen, som endte på tre mål i fjorårssesongen.

På spørsmål om viktigheten av sesongens andre seier, er 23-åringen forsiktig.

– Seieren måtte komme en gang, men det var greit at den kom nå.

Tokmac Nguen (t.v.) og Bassel Jradi kombinerte nydelig før førstnevnte banket inn den avgjørende scoringen på Marienlyst lørdag.

23-åringens matchavgjørende mål varmet Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud. Etter motgang i tre strake serierunder, kunne han juble for lagets andre seier på fem forsøk.

– Scoringen er fantastisk fin. Jeg blir glad når jeg ser han og Bassel kombinere slik som de gjør. Det er litt sånn vi ønsker at de skal gjøre, sier Skullerud.

Les også

Linjedommer angrepet i OBOS-ligaen: – Fullstendig skandale. Noe av det snåleste jeg har sett.

Skullerud: – Vi er der vi er

Han ville ikke trekke for mange slutninger om Strømsgodsets sesongstart med åtte poeng på fem kamper.

Hjemmelaget imponerte ikke stort mot Sandefjord, men gjorde nok til å knipe tre poeng.

– Hvor er vi etter fem serierunder? Vi er der vi er. Vi har mye å gå på. Vi kan skape mer, og har mye å gå på i det offensive spillet vårt. Det skal sies at Sandefjord ikke er lette å bryte ned med ni mann bak ballen hele tiden. Der har vi mye mer å gå på, men det er ikke overraskende, sier Strømsgodset-treneren.

– Vi har mye å gå på, sier Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud etter 1–0-seieren over Sandefjord.

Det ble med Tokmac Nguens scoring på Marienlyst. Det kunne vært flere. I avslutningsminuttene var gjestene fra Sandefjord nære å utligne. Lars Bohinens lag står med seks poeng etter fem runder.

– Det er et kvarter i den andre omgangen som ødelegger hele kampen. Jeg føler egentlig at vi burde kommet herfra med ett poeng. Strømsgodset er et bra lag med gode enkeltspillere, men vi følte vi hadde god kontroll på dem. Vi sovnet i et kvarter, og da fikk vi svi for det, sier Bohinen.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport, der Lars Tjærnås snakker om at han fryktet å få sparken etter kortspill med Drillo:

Publisert:
 1. Strømsgodset IF
 2. Sandefjord Fotball
 3. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

 2. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

 3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

 4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

 5. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet

 6. Norge imponerer mot Spania – har skaffet seg en luke